ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Marie Stránská, MAFRA

Při nočních závodech aut na Lounsku zemřel muž, řidiči byli pod vlivem

  • 192
Letošní ročník akce CarWars pro milovníky rychlých aut na letišti v Panenském Týnci poznamenala tragédie. Při pátečních nočních závodech se srazily dva vozy a mladý spolujezdec jednoho z řidičů po převozu do nemocnice podlehl zraněním. Nehodu šetří policisté. U obou řidičů naměřili alkohol.

„Oznámení o nehodě jsme přijali v pátek po 23. hodině. Podle dosavadních informací řidič jednoho vozu jel a narazil do stojícího automobilu, jehož osádku odvezli do nemocnice,“ popsala policejní mluvčí Alena Bartošová.

„U obou řidičů byl zjištěn alkohol v přestupkové hodnotě, tedy pod jedno promile,“ doplnila Bartošová s tím, že policie teď prověřuje okolnosti nehody.

Podle pořadatele Martina Krátkého nemohl jedoucí řidič srážce zabránit.

„Mladý řidič amatérsky postaveného vozidla po startu najednou zastavil a začal se otáčet zpět. Zemřel jeho spolujezdec. Narazilo do nich auto, které nemělo šanci to ubrzdit, jeho osádce se ale v podstatě nic nestalo. Nikdo z nás nechápe, proč řidič zastavil. Všichni byli připoutaní, to na startu kontroluje pořadatelská služba,“ řekl pro Deník.