Vlak společnosti GW Train Regio | foto: Jakub Vrána, iDNES.cz

V Žatci projel rychlík návěst stůj, událost se obešla bez zranění

  • 122
V Žatci projel ráno rychlík jedoucí z Mostu do Plzně návěst stůj. Událost se obešla bez zranění, trať byla v době prošetřování incidentu neprůjezdná.

„Trať v 5:56 projel rychlík přes odjezdové návěstidlo zakazující jízdu ve směru na Podbořany s tím, že se to obešlo bez dalších následků, ale po dobu šetření byl provoz na Podbořany zastavený a od 7:45 je provoz obnoven,“ řekl mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Důvod, proč strojvedoucí návěst projel, odborníci vyšetřují. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že škody na drážních vozidlech byly odhadnuty na dvacet tisíc korun.

Vykolejený vlak u Kralup odstranili, trať se opravuje

Na incident upozornil server Zdopravy.cz. Jednalo se o vlak společnosti GW Train Regio.

Bez povolení projel podle Drážní inspekce a ministra dopravy Karla Havlíčka (za ANO) ve středu strojvedoucí expresu z Mnichova úsek u Milavčí na Domažlicku, poté se tam srazily dva vlaky.

Mohlo jít o chybu strojvedoucího nebo závadu techniky. Tři lidé zemřeli. Dva z nich jsou čeští strojvůdci vlaků, z toho jeden řídil německý rychlík, v něm cestovali i cizinci. Třetí obětí byla žena, která cestovala v protijedoucím regionálním vlaku. Desítky dalších lidí se zranily, někteří těžce. Materiální škody přesáhnou 100 milionů korun.

Na co zírá mašinfíra

Sledovat další díly na iDNES.tv
,