ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Na žatecké koupaliště střílel z malorážky s tlumičem, muži hrozí dva roky

  • 13
Ze své legálně držené malorážky střílel do okolí muž z pozemku, který se nachází nedaleko žateckého koupaliště. Vystřelené projektily v nízké výšce proletěly nad areálem koupaliště a příjezdovou silnicí.

„K incidentu došlo minulý pátek ráno u žateckého koupaliště v době, kdy tam ještě nebyli návštěvníci, avšak zaměstnanci již ano,“ řekla mluvčí chomutovské policie Miroslava Glogovská.

Střelec nepřestal pálil i v době, kdy na místo přijeli přivolaní policisté. Ke zranění žádné osoby nedošlo.

„Policisté následně v blízkosti areálu zadrželi podezřelého. Ten jim na jejich výzvu vydal střelnou zbraň i s příslušenstvím,“ doplnila policejní mluvčí.

Ze své legálně držené malorážky střílel 66letý muž. „Zbraň byla vybavena puškohledem, ale také tlumičem hluku výstřelu, který je zakázaným doplňkem zbraně, a k jehož držení podezřelý nebyl oprávněn,“ zdůraznila Glogovská.

„K motivu střelby a dalším okolnostem se policie kvůli probíhajícímu vyšetřování nebude vyjadřovat,“ řekla policie Glogovská.

Policisté muže stíhají pro trestné činy výtržnictví a nedovolené ozbrojování. „Za jejich spáchání hrozí u soudu v případě prokázání viny obviněnému až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.