Diskuze

Lidl nechal stáhnout plakáty k referendu o stavbě obchodního centra v Ústí

Obyvatelé ústeckého Střekova budou při krajských volbách rozhodovat v referendu o tom, jestli vedle budovy krajského soudu vznikne navržená obchodní zóna se supermarketem Lidl. Plakáty s nápisem „Podpořte svůj Lidl v referendu,“ které se na oplocené parcele developera Saller Group objevily, však po pár dnech zmizely.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J24a34k46u84b 74R88o60u13s

17. 9. 2020 9:19

"Vnímání architektury je subjektivní."

To může platit, pokud budou lidé posuzovat, zda hraje lepší fotbal Messi nebo Ronaldo. To je jistě subjektivní. Ale tady retail pak z periferie naproti radnici lze srovnat spíš s diskuzí, zda hraje lepší fotbal Lionel Messi nebo Richard Veverka, pane manažere Trno.

0 0
možnosti
JK

Já vždycky, když čtu takovéto články, tak mne může šlak trefit. To naše Ústí je fakt "zahrabané" město, kde prostě nejde nic. Po revoluci byli v čele města opatrní primátoři, ať už Hruška nebo Pátek, ale budiž. Po nich přišla zdejší mafie lidí, tu starou porevoluční gardu (ještě slušných) politiků zlikvidovala, vytvořila zde "systém" (tak i sami hoši tomu říkali) a postavila na čela kandidátek své osvědčené lidi (loutky), kteří na oko vládli, ale přitom za provázky tahali různí šmejdi v pozadí, bez kterých se v Ústí nepohnulo nic, ani kolečko s maltou. Vše se řídilo odjinud (tehdy ještě odkudsi z Trmic:-)), jen ne z magistrátu od vedení města a od zvolených koaličních zastupitelů, kteří museli poslouchat, jinak by bylo zle. A jak se chlubilo jejich „kápo“, byli by vyměněni.

A důkazem toho jsou i pozemky a výstavba u krajského soudu, o kterých je v článku řeč. Tady nikdy ta zmiňovaná squdra nepřemýšlela, co je užitečné pro Ústečany, ale rozhodovali různí patlalové ze "systému", zejména s ohledem na to, co by mohli sami urvat jejich viděním světa prostřednictvím předražených "transparentních“ veřejných zakázek. Proto to tady v Ústí na řadě míst vypadá, jak vypadá.

Před 13 lety jsme jako zastupitelé města byli požádáni, abychom předložili náměty do Integrovaného plánu rozvoje města. Já jsem předal vedení města 14 projektů, které jsem vypracoval spolu s významnými ústeckými projektanty, u nichž jeden z nich byl také projekt "Výstavba 200 sociálních (startovacích) bytů s občanskou vybaveností Střekov " za tehdy 200 milionů, kde bylo cílem m. j. vytvořit podmínky pro mladá manželství, aby mladí lidé neodcházeli z Ústí. A byty zachovat ve vlastnictví města z důvodu dispozičního práva k bytům. Finance tady byly – miliardový úvěr od Evropské investiční banky, 1,6 miliardy z evropských fondů, další prachy z privatizovaného majetku, od státu z RUČ, atd. – a rozkutálely se kam?

1 0
možnosti
MP

Jo LIDL to je ten obchodak, ktery taji odkud je potravina

0 0
možnosti
PJ

P36e92t77r 51J88a71r83ý

16. 9. 2020 9:14

To místo úplně volá po nějaké nevšední, odvážné stavbě. Ale dle těch návrhů to zase vypadá jako zcela obyčejné, fádní a hnusné obchodní centrum. A klasicky bez jakékoli zeleně. Hnus toto.

3 0
možnosti