V bývalé ubytovně na Klíši v Ústí nad Labem vznikne 24 nových bytů

  • 0
Více než dvě desítky nových bytů vzniknou v uzavřené ubytovně v ústecké čtvrti Klíše. Společnost CPI Byty, která dům vlastní, plánuje jeho rekonstrukci a vznik nových bytových jednotek. Opravy by měly začít v příštím roce.

„V letošním roce proběhnou přípravné práce a projektová dokumentace pro rekonstrukci. Náklady na rekonstrukci nejsou ještě finálně vyčísleny,“ uvedl mluvčí společnosti CPI Byty Jakub Velen.

V domě by mělo být zhruba dvacet čtyři bytů k dlouhodobému pronájmu různých velikostí. „Budou to dispozice od 1+1 až po 3+1,“ upřesnil Velen.

O záměr CPI se zajímá vedení ústeckého centrálního obvodu, pod nějž Klíše spadá. Jeho starostka Hana Štrymplová (ANO) proto na příští týden chystá schůzku se zástupci společnosti.

„Rádi bychom totiž navázali spolupráci firmy a obvodu ohledně těchto bytů. Uvidíme, jak to dopadne. Za obvod bych byla ráda, kdyby byty vznikly a fungovaly ve spolupráci s námi. V tom smyslu, že bychom tam my mohli umísťovat naše žadatele o městské byty,“ uvedla starostka.

Ubytovna je uzavřena od loňského července, kdy nájemníci, převážně Romové, museli odejít.

Provozovatelka, která měla budovu od CPI pronajatou, jim totiž neprodloužila nájemní smlouvy.

Společnost CPI už loni oznámila, že sama s pokračováním fungování krátkodobého bydlení v objektu nepočítá.

Ze stejného důvodu museli opustit nájemci i ubytovnu Modrá na Střekově, již spravovala stejná provozovatelka.