Lupiči přepadli zlatnictví. Jeden bil prodavače, druhý marně mlátil do vitríny

  • 4
Policisté hledají dva muže, kteří v pondělí dopoledne přepadli zlatnictví v Masarykově ulici v Teplicích. Jak je patrné z kamerových záznamů, jeden z nich zaútočil na prodavače, druhý se marně pokoušel rozbít vitrínu se zbožím. Následně oba utekli.

Do prodejny nejprve před 11. hodinou dopoledne vstoupil první z pachatelů. U pultu předložil prsten a žádal ověření, zda je skutečně zlatý.

„Po chvíli do prodejny přišel druhý z pachatelů, něco si řekli cizí řečí, pravděpodobně anglicky, a následně první muž napadl obsluhu pěstmi do hlavy,“ popsala policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Mezitím se druhý pachatel snažil rukojetí nože rozbít vitrínu se zlatými šperky. Po neúspěšných pokusech oba utekli přes silnici směrem do ulice Kollárova.

Kriminalisté teď po dvojici pátrají. „Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k osobám pachatelů či k jejich pohybu před a nebo po loupeži, aby se obrátili na linku 158,“ uvedla Gazdošová.

Oba jsou hubení a vysocí zhruba 170 centimetrů. Jeden z nich, kterému je kolem 25 let, měl na sobě černé tepláky s bílým pruhem na boku, černou bundu, černou kšiltovku s kulatou nálepkou na kšiltu a bílé boty nike.

„Druhý měl modré džíny, černou mikinu s kapucí s nápisem na hrudi Compton. Byl maskovaný černým šátkem. Na hlavě měl kapuci od bundy a na zádech černý batoh nike,“ dodala Gazdošová.