Diskuze

Soud rozplétá kauzu údajného tunelování ústecké firmy Metropolnet

Výslechem svědků pokračovalo u ústeckého okresního soudu hlavní líčení v případu bývalého ředitele městské akciové společnosti Metropolnet Raula Cruze. Ten čelí obžalobě z porušování povinností při správě cizího majetku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

No to se dějí "věci"! Mne to ale nepřekvapuje, já když jsem byl zastupitelem Ústí, tak se kradly stamiliony na veřejných zakázkách, viz např. rekonstrukce muzea, dostavba domova seniorů na Bukově, bourání sektorového centra, rekonstrukce ulice M. Hradební, atd. atd. To Ústí a jeho městské organizace, je jak vidno, i v podstatně menších částkách - statisících a jednotkách milionů - to bylo (je?, nevím dnes už takový přehled nemám) jedna černá díra, jedno zlodějské doupě za druhým. Tady v případě Metropolnetu k odhalení zlodějen sehrál zřejmě jednu z hlavních rolí zastupitel Bzura, než byl vyhozen (asi právě proto) z dozorčí rady této městské organizace.

A v této souvislosti mne napadlo, jakpak to asi vypadá dnes i v jiných městských organizacích, zcela nebo z části vlastněných městem, kde jsou do představenstev a dozorčích rad dosazováni spíše "prověření" lidé podle politického klíče, kteří nebudou "škodit", než podle odbornosti, přestože v těchto orgánech by měli město zastupovat lidé, kteří jsou schopni kontrolovat kroky vedení společností nejen podle zákona o účetnictví, ale i z pohledu efektivnosti a účelnosti. Když si člověk vygoogluje složení představenstev a dozorčích rad městských společností musí mu být naprosto jasné, o co "kráčí".

1 0
možnosti