ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Roudnice odkládá zdražení parkovného, lákat do autobusů se teď nehodí

  • 0
Avizované změny sazeb za parkování v historickém centru Roudnice nad Labem se odkládají. Původně si měli lidé za parkování připlatit už od února, kvůli nepříznivému vývoji epidemické situace se roudničtí radní rozhodli termín posunout. Nové sazby tak začnou platit až od 1. července.

„Shodli jsme se, že za současné situace, kdy se stále nacházíme v nouzovém stavu, není vhodné sazby zvyšovat,“ vysvětlil starosta František Padělek (Společně pro Roudnici).

„Rádi bychom veřejnost motivovali k využívání veřejné dopravy. Ta však nyní může představovat riziko a pro mnohé již tak obtížnou situaci nechceme dále komplikovat,“ dodal starosta.

Od července parkování podraží na Karlově a Husově náměstí a také v přilehlých ulicích – v Arnoštově, Varhanově, Řípské a Očkově. Nyní tady hodina stojí deset korun, od července zůstane sazba za první hodinu stejná, cena za každou další se zvedne na 50 korun.

Lidé, kteří tady mají trvalý pobyt nebo vlastní nemovitost, si mohou za 1200 korun pořídit roční parkovací známku, v prodeji budou od června. Parkovací známku, ale třikrát dražší, si mohou pořídit také podnikatelé, jejichž sídlo nebo provozovna se v uvedené lokalitě nachází.

Na červenec se posouvá také vznik první zóny pro rezidentní parkování v ulici Rvačov.