Žárem popraskaná skleněná výplň okna v teplickém přízemním bytě, kde při nočním...

Žárem popraskaná skleněná výplň okna v teplickém přízemním bytě, kde při nočním požáru zemřelo malé dítě. | foto: Pavel Přibyl, MF DNES

Za smrt dítěte v hořícím teplickém bytě policie stíhá matčina druha

  • 4
Policie stíhá v souvislosti s říjnovým požárem v Teplicích, při němž zemřelo v bytě čtyřleté dítě, tehdejšího matčina druha. Podle odborného vyjádření požár vznikl v důsledku manipulace s otevřeným ohněm.

„Třicetiletý muž byl obviněn z obecného ohrožení z nedbalosti. V případě uznání viny mu hrozí až osm let vězení,“ sdělil ve čtvrtek teplický policejní mluvčí Daniel Vítek. 

„Vyšetřování ukázalo, že v osudný okamžik byl čtyřletý chlapec doma sám,“ upřesnil Vítek. Z bytu tu noc odešla jako první matka a po ní i její druh.   

Tragédie se odehrála 16. října před půlnocí ve Štúrově ulici v teplické části Trnovany. Dítě podle hasičů zemřelo v ložnici přízemního bytu na následky zplodin hoření, jichž se nadýchalo (o tragédii zde).

Ze vchodu tehdy hasiči museli evakuovat 25 obyvatel bytů. 

Doma svítili svíčkami

Podle sousedů a lidí, kteří postiženou rodinu znají, žilo dítě v bytě 1+1 s matkou a jejím přítelem, který nebyl jeho otcem.

„Matka nechávala kluka často doma samotného. V bytě jim odstřihli elektřinu, a tak si tam svítili svíčkami,“ řekla den po nešťastné události iDNES.cz známá rodiny a naznačila tak možnou příčinu požáru. 

Obyvatelé domu navíc tvrdili, že chlapcova matka byla drogově závislá a s druhem byli silní kuřáci.

Video z loňského vyšetřování tragického požáru v teplickém domě: