Požár střechy továrny v Kadani na Chomutovsku. (20. dubna 2023) | foto: HZS Ústeckého kraje

V Kadani hořela střecha továrny. Pětadvacet lidí se evakuovalo, nejezdily vlaky

  • 4
Hasiči ve čtvrtek zasahovali u rozsáhlého požáru střechy továrny v Kadani na Chomutovsku. Pětadvacet lidí se samovolně evakuovalo, nikomu se nic nestalo. V jednu chvíli oheň likvidovalo celkem šestnáct jednotek. Příčina a výše škod zatím není známa.

Požár zasáhl budovu společnosti Cihelna Kadaň, která se zaměřuje na tradiční výrobu cihel, dlažeb a šamotů. Založena byla roku 1885.

Hořet začalo krátce před půl druhou odpoledne. Dým se rozšířil nad celé město. Tajemník kadaňského úřadu Zdeněk Vaško řekl, že občané stejně jako zaměstnanci a obyvatelé nedalekého domova důchodců byli požádáni, aby nevětrali. „Informovala je městská policie megafonem, místní jsme informovali i přes mobilní aplikaci,“ dodal tajemník.

Na místo byli podle informací starosty Jana Losenického (ODS) vysláni odborníci na měření toxinů v ovzduší.

Kromě hasičů a policie vyrazili k požáru také záchranáři. Jejich mluvčí Prokop Voleník řekl, že se nikdo nezranil. Lidé byli spíše rozrušení.

Hasiči na místě zasahovali z výškové techniky. Před 17:30 požár lokalizovali, úplně uhašen pak byl ve 20:49.

Událost ovlivnila také vlakovou dopravu. Ve 14:45 byl přerušen provoz na trati Kadaň - Kadaň předměstí. Po 18:00 Správa železnic provoz obnovila.

,