ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Muž prostřelil airsoftovou pistolí okno auta, policie prověřuje vydírání

  • 16
Policisté na Lounsku zadrželi muže, který s namířenou plynovou airsoftovou pistolí napřed ohrožoval řidiče v zaparkovaném autě a poté, co s vozidlem začal ujíždět, za ním několikrát vystřelit a rozbil mu zadní okno. Policie střelce podezírá ze spáchání trestného činu.

„K činu došlo v úterý odpoledne na náměstí v Postoloprtech. Neznámý pachatel tam ohrožoval namířenou pistolí řidiče zaparkovaného vozidla,“ sdělila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

„Poté, co řidič s vozidlem začal ujíždět, podezřelý několikrát vystřelil směrem na zadní část vozidla, čímž došlo k rozbití skleněné výplně zadního okna. Ke zranění nedošlo,“ dodala Glogovská.

Když policisté přijeli na místo činu, aktéři incidentu se již na místě nenacházeli.

„Po podezřelém policisté začali cíleně pátrat. Poté, co muž zjistil, že ho policisté hledají, dostavil se na Obvodní oddělení policie v Lounech. Byl zadržen a umístěn do policejní cely. Od podezřelého byla zajištěna plynová zbraň typu airsoft,“ podotkla policejní mluvčí.

Nyní policie muže prověřuje pro podezření z vydírání.

„Na případu intezivně pracují i kriminalisté. Nebylo však ještě zahájeno trestní stíhání, proto žádné bližší informace sdělovat nemůžeme,“ dodala Glogovská.