VIDEO: Policie, na zem! Zásahovka vytáhla z postele lupiče z čerpací stanice

  • 0
Policisté dopadli muže, který s pistolí v ruce přepadl čerpací stanici v Dolní Poustevně na Děčínsku. Přímo domů si pro něj přišla zásahovka. V případě odsouzení mu za zločin loupeže hrozí od dvou do deseti let za mřížemi.

Sedmapadesátiletý muž se vypravil vyloupit benzínku v pátek 12. ledna večer. „Pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval po obsluze vydání veškeré finanční hotovosti. Poškozená žena z obavy o svůj život a zdraví peníze vydala. Poté muž z benzinky odešel,“ popsala tisková mluvčí policie Eliška Kubíčková.

Podezřelého policisté po několika dnech vypátrali a zadrželi na Děčínsku. Přímo k němu domů si pro něj přišla zásahová jednotka. Zakuklenci ho vytáhli z postele a nasadili mu pouta.

„Při následné domovní prohlídce byla nalezena střelná zbraň, kterou muž při přepadení použil a byla také zajištěna část odcizených peněz,“ dodala Kubíčková.

Policejní komisař muže obvinil ze spáchání zločinu loupeže. Soud vyhověl jeho žádosti o uvalení vazby, kde bude do vynesení rozsudku.