(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZS Pardubického kraje

Policie obvinila za loňský požár továrny na plasty v Havrani šest lidí

  • 2
Policie obvinila šest lidí v souvislosti s loňským požárem továrny na výrobu plastových dílů do automobilů v Havrani na Mostecku. Za obecné ohrožení jim hrozí až osm let vězení.

Oheň způsobil přímou škodu 820 milionů korun, celková ale bude podle policie mnohem vyšší (o továrně v plamenech zde). 

„V současné době to s tou nepřímou, následnou škodou přesahuje dvě miliardy korun,“ řekl vrchní komisař mostecké kriminální policie Jaroslav Hotový. 

Nepřímé škody souvisejí s tím, že společnost musela po požáru zastavit výrobu. Firma, která patří pod nadnárodní společnost Recictel, dodává plastové díly řadě automobilek.

V průmyslové zóně Joseph u Havraně hořelo loni 22. ledna. Oheň vypukl v jedné z hal společnosti RAI Most. Zaměstnanci stihli prostory sami opustit ještě před příjezdem hasičů a rozšířením požáru. Areál sestával ze tří hal, zasažena byla jen jedna z nich, avšak v celém rozsahu.

Evakuovat se musely desítky lidí. Na místě byly desítky hasičů ze 14 profesionálních i dobrovolných jednotek.

Kriminalisté už mají k dispozici velkou část znaleckých posudků, na jejichž základě šest lidí obvinili. „Samozřejmě že prověřování probíhá a rozhodně to není konečné číslo,“ dodal Hotový. Kdo jsou obvinění, upřesnit policie nechce.

,