Do piva míchají ovoce, kávu, nebojí se ho dát dohromady s vínem nebo nechat ho zrát v sudech po whisky. „Baví nás zkoušet různé kombinace a hledat nové chutě,“ říká jeden ze spolumajitelů rodinného pivovaru Zichovec Ondřej Husák. Řemeslný minipivovar funguje na místě bývalé tankové střelnice v Lounech od roku 2016 a chystá se růst.
Říkáte, že vaříte piva, která vám chutnají. Jaké pivo vám osobně chutná nejvíc? Mně chutná spousta piv. Já to mám nastavené tak, že na každou příležitost se hodí jiné pivo. Když jdu na karty do hospody, dám si ležák. Když doma relaxuji, tak si dám rád sklenici silného hutného piva, které si mohu vychutnávat dlouho. S kolegy u nás v pivovaru zase rádi experimentuje, takže ochutnáváme vše možné.
Současná krize je pro nás horší než covid. Elektřina a plyn je pro nás velká nákladová položka a nyní za ně platíme několikanásobně víc. O desítky procent vzrostly i další vstupní náklady, je náročné to ukočírovat.
Ondřej Husák, spolumajitel pivovaru Zichovec
Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium