ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Řidič na Litoměřicku nepřežil náraz do stromů. Auto zůstalo zaklíněné

  • 0
Při nehodě na Litoměřicku zemřel v pátek večer řidič osobního vozu, nehoda se stala mezi obcemi Polepy a Vrutice. Záchranáři muži nedokázali pomoci, svým zraněním na místě podlehl. Kvůli vyproštění auta museli hasiči kácet stromy, řekl mluvčí krajských hasičů Milan Rudolf.

„My jsme tu událost dostali nahlášenou ve 20:33 s tím, že se jedná o havarované auto na boku zaklíněné mezi stromy,“ popsal událost mluvčí hasičů. Na místě podle něj zasahovali dobrovolní hasiči z Polep a profesionálové z Litoměřic.

„Společně se zdravotnickou záchrannou službou jsme se snažili zraněnému pomoci, bohužel bez úspěchu,“ dodal Rudolf. Ve voze byl podle něj jenom řidič. Hasiči museli stromy rozřezat, aby bylo možné zaklíněný vůz vyprostit a odtáhnout.

Podle Rudolfa v posledních dnech dopravních nehod s vážnými následky přibývá. Ve čtvrtek odpoledne a večer zasahovali hasiči u pěti nehod, při kterých se zranilo sedm lidí, jednoho museli oživovat. U Rtyně nad Bílinou na Teplicku narazilo auto do stromu.

Na místě zasahoval vrtulník, který jednoho těžce zraněného přepravil do nemocnice, další těžce zraněný pacient zamířil do nemocnice sanitou. Ve čtvrtek řešila podle statistik policie 22 nehod, v pátek ještě o jednu víc.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,