Osmatřicetiletý muž nezvládl jízdu na sněžném skútru a stroj ho zavalil. (Ilustrační snímek)

Osmatřicetiletý muž nezvládl jízdu na sněžném skútru a stroj ho zavalil. (Ilustrační snímek) | foto: iDNES.cz

Muž na Klínovci nepřežil jízdu na sněžném skútru, našli jej náhodou

  • 21
Vyjížďku na sněžném skútru nepřežil v Krušných horách osmatřicetiletý muž. V pátek večer ho pod převráceným strojem v Klínovci našla ležet náhodná chodkyně. Záchranáři se jej pokoušeli oživit přes čtyřicet minut, avšak bez úspěchu.

Žena našla zraněného ležet na cestě pod chatou Tělovýchovné jednotky Klínovec.

"Našla jej kolem 19.hodiny skřípnutého pod skútrem na účelové komunikaci," uvedla k neštěstí mluvčí krajské policie Alena Bartošová.

Řidič zřejmě nezvládl jízdu a po kolizi skončil v bezvědomí. Jako první na místo dorazili horští záchranáři.

"Shodou okolností byli připraveni v garáži s veškerou výstrojí, takže u zraněného byli během krátké doby. Muže nejdříve museli vyprostit a ihned poté začali s ošetřením," popsal zásah náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner.

Jelikož zraněný nedýchal a nepodařilo se u něj nahmatat puls, záchranáři začali s oživováním. "Měli podezření na mnohá vnitřní zranění, ale na muži nebylo nic vidět. Nasadili proto defibrilátor a začali s resuscitací," vylíčil náčelník.

Sanitka přijela během pěti minut, poté dorazila samostatně i lékařka. "Záchranáři pokračovali s její asistencí v resuscitaci až do tři čtvrtě na osm, zranění ale byla evidentně neslučitelná s životem. I když se v jednu chvíli zdálo, že se podaří srdeční činnost obnovit, lékařka musela konstatovat smrt," doplnil Güttner.

Okolnosti tragédie nyní vyšetřuje kriminálka z Kadaně. "U muže bude provedena soudní pitva, ta objasní příčinu úmrtí. Budeme také zkoumat technický stav skútru. Příčiny neštěstí zjišťujeme," doplnila Bartošová.