Dojde také k zateplení objektu, a to z vnější i vnitřní strany, rekonstrukce se...

Dojde také k zateplení objektu, a to z vnější i vnitřní strany, rekonstrukce se dočká rovněž schodiště a jednotlivá patra navíc propojí nový výtah. | foto: vizualizace: LINE architektura

Lovosice promění ubytovnu na stadionu. Už se nebudeme stydět, říká starosta

  • 0
Zhruba rok by měla trvat rekonstrukce ubytovny na zimním stadionu v Lovosicích. Změní se její dispozice, díky čemuž vznikne nová jídelna s terasou, relaxačním prostorem a ubytovací část, kde jsou navrženy tři typy apartmánů.

Práce na opravě právě začaly, náklady jsou vyčísleny na 91 milionů korun bez DPH. Hradit je bude město, které si na to vzalo úvěr.

„Modernizace přinese všem sportovním i cestovatelským nadšencům dostupnou možnost ubytování v novém sport-hotelu, který v Lovosicích tak zoufale chybí. Věřím, že přispěje k rozkvětu cestovního ruchu i samotných Lovosic,“ sdělil starosta města Milan Dian (ANO).

Součástí prací bude sanace sklepních prostor či revitalizace prvního podlaží, kde vznikne vstupní hala, šatny sportovců a zázemí ubytovny. Do druhého podlaží bude umístěna administrativní část, sociální zázemí a bistro. Zbývající tři nadzemní podlaží budou plnit funkci sport-hotelu pro ubytování sportovců a dalších hostů.

Dojde také k zateplení objektu, a to z vnější i vnitřní strany, rekonstrukce se dočká rovněž schodiště a jednotlivá patra navíc propojí nový výtah.

„Rád bych, aby se ubytovna stala perlou sportovního areálu. V Lovosicích máme skvělý sport, rozsáhlý sportovní areál, ale špatné a zastaralé zázemí a zoufalý nedostatek ubytovacích kapacit. Tento projekt nás přivede do 21. sportovního a moderního století, kdy se nebudeme stydět zvát české i zahraniční sportovní týmy. Přilákáme tím zcela nový segment trhu a určitě se dočkáme i kvalitní, a to minimálně celorepublikové, sportovní podívané,“ dodal starosta.