Diskusní fórum, kde lidé vybírali Desatero problémů Litoměřic.

Diskusní fórum, kde lidé vybírali Desatero problémů Litoměřic. | foto: Michaela Bubeníčková

Chceme vylepšit plaveckou halu, shodlo se nejvíce lidí v Litoměřicích

  • 0
Je nutné rozšířit a modernizovat Městský plavecký bazén v Litoměřicích. Na tom se shodlo nejvíce účastníků diskusního fóra Desatero problémů Litoměřic. Veřejné debaty, již svolala litoměřická radnice, se účastnilo na 200 obyvatel. Padlo téměř sto návrhů, z nichž bylo vybráno deset nejdůležitějších.

„Hned po modernizaci bazénu se na druhém až třetím místě umístila renovace atletického oválu u základní školy v Havlíčkově ulici a instalace vodních prvků pro omezení prašnosti na frekventovaných ulicích,“ sdělil zastupitel Petr Hermann.

Na čtvrtém místě si občané vybrali přemístění základní umělecké školy do budovy bývalého vojenského velitelství ve středu města, páté skončilo přání vytvořit zázemí pro návštěvníky Střeleckého ostrova.

Náměty bude ještě možné podpořit v anketě. „Probíhat bude od 13. května na webu Litoměřic,“ dodal Hermann s tím, že nápady bude i letos prověřovat sociologický průzkum. Tématy z ankety a průzkumu se pak začne zabývat vedení města.

Účastníci hlasovali i o projektu, který získá finanční podporu města v rámci tzv. participativního rozpočtu. Radnice vyčlenila 200 tisíc na projekt, s nímž přijdou sami občané a který poslouží rozvoji veřejného prostoru. 

Největší ohlas získal záměr nazvaný Zelená oáza uprostřed města, který by měl nahradit betonové parkoviště ve dvoře budovy, kde sídlí ZŠ Lingua Universal a Technický klub mládeže.