Ženská věznice v Drahonicích.

Ženská věznice v Drahonicích. | foto: Miroslava Strnadová, 5plus2.cz

Při požáru matrace v ženské věznici na Lounsku se zranilo pět lidí

  • 1
V ženské věznici Nové Sedlo v objektu Drahonice na Lounsku, který je určen pro odsouzené ženy v sobotu hořela matrace. Sedm lidí se evakuovalo, pět se zranilo. V neděli to bez bližších podrobností řekl mluvčí krajských hasičů Petr Pelikus.

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, řekl mluvčí policie Václav Krieger.

„Po půl jedenácté byli přivoláni hasiči k požáru malého rozsahu, který byl vzápětí uhašen,“ řekla mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová. Hasiči následně prostor odvětrali, odsouzené ze dvou cel se proto musely evakuovat. Mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník doplnil, že záchranáři ošetřili pět lidí.

„Čtyři jsme ponechali na místě a jednu jsme odvezli pro lehké nadýchání kouřovými zplodinami do nemocnice,“ uvedl Voleník. Podle Prunerové do nemocnice zamířila dozorkyně. Policie příčinu i okolnosti požáru vyšetřuje. „Předběžná škoda byla vyčíslena na 20 000 korun,“ dodal Krieger.

Zásah hasičů u požáru skládky na Přerovsku skončil, škoda je nulová

Kapacita objektu Drahonice, jenž se nachází v katastrálním území obce Lubenec, je 177 míst. Objekt Drahonice je členěn na oddělení s ostrahou se středním a vysokým stupněm zabezpečení pro odsouzené ženy, stojí na webu Vězeňské služby ČR.

,