Bývalý náměstek primátora Chomutova David Dinda

Bývalý náměstek primátora Chomutova David Dinda | foto: Miroslava Strnadová, MF DNES

Žalobce zastavil stíhání exnáměstka Dindy, podporou hokeje se neprovinil

  • 0
Krajský státní zástupce zastavil trestní stíhání bývalého náměstka primátora Chomutova Davida Dindy (Nový Sever). Dinda o tom informoval na Facebooku. V souvislosti se stíháním se Dinda před časem stáhl z politického života.

Policie začala Dindu prošetřovat v loňském roce kvůli jeho sedm let starém hlasování v městském zastupitelstvu o peněžní podpoře hokejového klubu Piráti Chomutov, pro nějž pracoval. Dinda odmítal, že by se dopustil čehokoliv nezákonného. Přesto rezignoval na funkci náměstka a vzdal se i mandátu v městském zastupitelstvu.

Nyní Dinda vydal prohlášení o tom, že žalobce trestní stíhání zrušil. „Nelze u něj shledat naplnění subjektivní stránky trestného činu, tedy toho, že by úmyslně vykonával činnost či jednal tak, aby jinému umožnil či usnadnil spáchání činu,“ zveřejnil Dinda výrok krajského státního zástupce s tím, že po 112 dnech již není trestně stíhaným člověkem.

Dinda už má nové působiště, vede marketinkový tým hokejové Sparty. Ve funkci náměstka primátora Chomutova ho nahradil Milan Petrilák (ANO).

Návrat do komunální politiky Dinda nyní nechystá. „Složil jsem mandát zastupitele, to návrat fakticky vylučuje. Navíc jsem se na spolupráci dohodl s představiteli hokejové Sparty Praha, kterým se cítím být zavázaný za projevenou důvěru,“ dodal.