Chomutovský politik Milan Petrilák (z roku 2018)

Chomutovský politik Milan Petrilák (z roku 2018) | foto: ČTK

Chomutovský primátor má nového náměstka, stíhaného Dindu nahradil radní Petrilák

  • 1
Chomutovští zastupitelé zvolili náměstkem primátora Milana Petriláka (ANO). Ve funkci nahradil Davida Dindu (Nový Sever), jenž rezignoval poté, co ho policie obvinila v souvislosti s hlasováním o podpoře hokejového klubu Piráti Chomutov před sedmi lety. Dinda vinu odmítl.

„Chtěl bych poděkovat všem, kdo mi dal svůj hlas, za projevenou důvěru,“ uvedl po zvolení třiašedesátiletý Petrilák. Hlas mu dalo 29 zastupitelů z 35 přítomných.

V gesci má investice, informační technologie, městskou společnost Kultura a sport Chomutov a příspěvkové organizace Městské lesy Chomutov a Zoopark Chomutov.

Stíhaný náměstek primátora povede marketing Sparty, policie o skutku mlčí

Petrilák doposud působil v radě města, proto se rada doplnila o nového člena, a to Milana Štefanova (Nový Sever). Pro něj se vyslovilo 21 zastupitelů.

V Chomutově vyhrálo volby hnutí ANO. V zastupitelstvu o 35 členech má s Novým Severem těsnou většinu 18 hlasů.

Vítězné ANO získalo v komunálních volbách 13 mandátů. Druhé skončilo hnutí PRO Chomutov se šesti mandáty. Třetí SPD získala pět křesel. Čtvrtý Nový Sever má rovněž pět mandátů. Dva zastupitele má STAN, v zastupitelstvu ještě usedli dva komunisté a dva členové Chomutovské koalice.

Voleb se zúčastnilo 31,43 procenta voličů.

,