Diskuze

Rakouský podnikatel vrací chátrající pivovar Bílině. Neví, jak ho využít

Chátrající, avšak památkově chráněný pivovar v Bílině na Teplicku by po šesti letech mohl změnit vlastníka. Jeho majitel, rakouský podnikatel, ho za 2,3 milionu korun nabídl zpět městu. Přitom právě od radnice objekty v roce 2016 za stejnou sumu kupoval a měl s nimi velké plány. Naplnit se je ale nepodařilo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na památkáře se hodí stará písnička: "My Prahu nedáme, raděj ji zbouráme..."

2 0
možnosti
Foto

Lepší vyhořet než snášet nesmyslné požadavky PU, proto spoustu objektů lehla popelem.

3 0
možnosti

Když schopnosti a rozhled majitelů těcho nemovitostí končí plastovými okny, asfaltovým šindelem a polysterenem s omítkovinou, jsou památkáři nezbytní.

3 2
možnosti
PO

Skončí to v obou případech na památkářích, kteří nenesou za svá rozhodnutí žádnou odpovědnost. Takže klidně nastaví své podmínky tak, že se nikomu nevyplatí do projektu nacpat tolik peněz a "chráněná památka" časem spadne.

A je jedno, jestli ji vlastní soukromník, nebo obec.

4 0
možnosti
AK

No v tom případě by to měli dostat na tryko památkáři v plné výši.

0 0
možnosti
RB

Problem Biliny je v tom, ze je to do znacne casti znacne zdevastovane nebohe mesto s kompletne znicenym zivotnim prostorem. Jsou tam bez ladu a skladu pohazene hnusne panelaky vedle zdevastovanych starych domu zcela bez urbanistickeho planu, sevrene odpornymi fabrikami plnymi oleje.

A misto toho, aby hledalo cesty jak z tehle postkomunisticke apokalypsy vybrednout, tak dava nesmyslne pozadavky na pamatkovou ochranu, ktere jen konzervuji tuhle ohyzdnost.

Blahoprejeme!

11 2
možnosti
JZ

J37i20ř21í 41Z87ý30k76a

2. 2. 2022 17:03

zdevastované domy? Snažím se tu něco takového za pár šupů koupit a kde nic tu nic. Většina opravená.

A zničené životní prostředí? Kdy jste tu naposledy byl? Bořeň, Kyselka, ale nyní už i oblast směrem na Radovesice - všechno poměrně krásná místa plné přírody.

K těm fabrikám - sklárna, elektrárna. Ano žádná hitparáda, ale trága to také není. Smrad z toho není.

Co se týče památkové ochrany - určitě nepovolovat zbourání, ale povolit modernější rekonstrukci tak, aby se to dalo užívat ke komerčním účelům. Ne jako exponát, který si na sebe nevydělá.

0 0
možnosti
Foto

No hlavne by to mesto nemelo kupovat. Sami vi ze by s tim bylo vic starosti a investic nez uzitku.

3 1
možnosti
MJ

Památkáři jsou zlo, které brzdí rozvoji měst. Ano, chraňme zámky a hrady, aby vypadaly jako v minulých dobách, ale proč se musí používat původní materiály, které nevydrží tolik, jako současné a navíc jsou velmi drahé? U novostaveb vyžaduje zákon energetické úsporné materiály, ale v památkových zónách se nesmí použít ani plastová okna místo dřevěných. Šílená doba. Zrušme je!!;-)R^

5 3
možnosti
PO

Zažil jsem drsnou debatu paní z památkového a ze stavebního, které se ve finále častovaly výrazy, při kterých by se i dlaždič červenal.

Téma - požadavek stavebního úřadu na zateplení veřejné budovy při rekonstrukci. Jenže ona byla památkové chráněná.

Na druhé kolo jsem tam už bohužel nebyl.

0 0
možnosti
OU
ZW

Případně, pokud to chce stát chránit, ať kouká přispět, výrazně. Památková ochrana radikálně zmenšuje možnosti využití, zkrátka se s tím moc nedá dělat, nevyplatí se to a je tedy potřeba finanční podpora.

1 0
možnosti