Radost ústeckých volejbalistů

Radost ústeckých volejbalistů | foto: Karel Pešek, MAFRA

Volejbalové Ústí je bez trenéra, Dvořák je pryč. A Bican taky

  • 0
Nečekané ztráty ústeckého volejbalu. Fuč je trenér René Dvořák i jeho hrající asistent Milan Bican. V extralize se rozběhla trenérská akce Kulový blesk.

"Petr Brom odešel k nováčkovi do Karlových Varů z Příbrami, která našla náhradu v našem Rendovi Dvořákovi," sdělil Miroslav Přikryl, generální manažer ústeckého klubu.

Dvořákovi po uplynulé sezoně vypršel roční kontrakt, předběžná dohoda na dalším dvouletém působení se už ve smluvní závazek nezmění.

"Chtěli jsme pracovat koncepčně, jenže jinak Renda vázaný nebyl, a tak jsme se rozešli. Dal přednost Příbrami z rodinných důvodů, má to blíž domů do Budějovic," vyslechl si Přikryl. "Je to trošku zásah do dlouhodobějších plánů."

Že by Dvořáka nahradil mazák Milan Bican? Kdepak. I on klub opouští. Jde hrát do Karlových Varů, které získaly extraligovou licenci od Starého Města.

"Nevím jistě, ale možná i tam bude jako hrající asistent. Taky on odchází z rodinných důvodů, je karlovarský odchovanec, jeho dcerka tam může hrát v kvalitnějších dívčích složkách, má i společné plány s bratrem," prozradil Přikryl. "Karlovy Vary budují ambiciózní tým, bude to ekonomicky zajímavá destinace pro volejbal. Takové signály tamní klub vysílá, oslovují hráče z kvalitnějších kategorií." Nového kouče začíná Přikryl hledat. "Nepanikařím, rozhodím sítě.

Nejhorší scénář je, že bych se vrátil k trenérskému řemeslu já. Ale šlo by o dočasné řešení, nouzovou variantu," podotkl šéf Ústí.

Trenérsky by mohl v roli hrajícího asistenta pomoct smečař Jakub Salon, jehož comeback z Lucemburska je na spadnutí. "Plánuje návrat do bývalého působiště i vysokoškolské studium. Myslím, že nějaký bod spolupráce najdeme."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž