Jakub Janouch ze Zlína

Jakub Janouch ze Zlína | foto: Jan Karásek, MAFRA

Zlínským volejbalistům pomohl k výhře skvěle podávající mladík Janouch

  • 0
Brzké střídání bývalého reprezentačního nahrávače Petra Zapletala za jednadvacetiletého mladíka Jakuba Janoucha bylo jedním z klíčových momentů při výhře volejbalistů Zlína 3:0 na půdě Brna, nejslabšího týmu extraligy.

"Čekali jsme, že mladé brněnské družstvo se bude hodně snažit a v úvodu jim servis skutečně lítal enormně," říká zlínský kouč Roman Macek.

V prvním setu jeho tým prohrával už 12:17, v tu chvíli však šel poprvé na podání Janouch a vydržel až do stavu 18:17. "Udělal krásnou sérii s drobnou vadou na kráse, kdy poslední servis zkazil," poznamenal Macek.

"Jakub podával po celý zápas velmi dobře," připomněl kouč zlínské Fatry EkoSolar, že Janouch se na servisu objevil celkem třiadvacetkrát, což je neuvěřitelné číslo. Tím spíš, že odehrál jen dva a čtvrt setu. Druhý v počtu podání byl jeho spoluhráč Čechmánek (14) a pak brněnský Kuliha (12).

V závěru prvního setu ještě Zlín odvrátil jeden soupeřův setbol, v dalších setech už pak soupeři dovolil uhrát jen 15 a 19 míčů.

"Zlín nám poskytl šanci v prvním setu, ale my jsme ji nevyužili. Takový tým ji víckrát za zápas nedá. Pak bylo vidět, že se náš tým zlomil a na hřišti už byl jen jeden mančaft," poznamenal brněnský trenér Martin Hroch.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž