Petr Sedláček ze Zlína.

Petr Sedláček ze Zlína. | foto: Martin Adamec, MAFRA

Zlínský blokař Sedláček: Můj poslední zápas? Je to možné

  • 0
Za necelé dva týdny oslaví čtyřicetiny, na vysněný dárek se ho ptát nemusíte. Blokař zlínských volejbalistů Petr Sedláček si přeje bronzovou medaili. "Bylo by to pěkné," pousmál se Sedláček před rozhodující třetí bitvou s Příbramí, která začíná v 17.15 hodin.

Co bude na Příbram platit?
Když jsme ve druhém utkání dodržovali taktické pokyny, dobře podávali i bránili, byli jsme úspěšní. Takže tím se musíme řídit. Taky musíme zlepšit servis, který se nám místy nedařil.

Po druhém místě v základní části se od vás medaile očekává. Nebudete pod větším tlakem než soupeř, který nemá co ztratit?
Oni si to možná můžou myslet, ale my to tak nebereme. Mohli jsme vyhrát v Příbrami, jenže hodně jim pomohlo domácí prostředí. Je tam tak šílený kravál, že se nedá mluvit ani v oddechových časech. Pokud mi někdo neřve do ucha, neslyším nic.

Na finále jste nedosáhli, ale i bronzová medaile znamená velkou motivaci, že?
Jasně. Přece jsme celou sezonu nedřeli na to, abychom skončili čtvrtí. Pořád jsme se pohybovali na špici tabulky, a když už jsme neprošli do finále, chceme aspoň bronz. Byla by škoda pustit takovou šanci.

Spolu s Přemyslem Obdržálkem a Markem Novotným jste vybojoval poslední zlínskou medaili, kterou byl v roce 2000 bronz. Zkuste obě série srovnat.
Těžko říct, která byla těžší. Tehdy jsme se zvedali po porážce od Liberce, teď od Ostravy. V letošním semifinále jsme se bohužel nepotkali s formou a hladce prohráli. Tak to musíme napravit stejně jako před jedenácti lety.

Jen pár dnů po posledním utkání sezony oslavíte čtyřicetiny. Bude to váš poslední zápas v nejvyšší soutěži, nebo pořád máte chuť pokračovat?
Každý den uvažuju nad tím, co dál. Už před časem jsem si říkal, že bych chtěl hrát do čtyřiceti, a to mi bude co nevidět. Třeba to bude poslední zápas, třeba odehraju ještě jednu sezonu. Tedy pokud o mě bude zájem. Ale víc už asi ne.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž