Pavel

Pavel | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zlín do semifinále prolétl, chválu sklidil nahrávač Bartoš

  • 0
Zlínští volejbalisté jsou po roce opět v semifinále extraligy. Odpor Benátek zlomili v pátém zápase nekompromisní výhrou 3:0.

V sérii s Benátkami nad Jizerou se v útoku soužil, úspěšnost zakončení držel na podprůměrné jedné třetině. Až v pátém čtvrtfinále předvedl smečař Fatry Zlín Jiří Vašíček, proč ho stavitel volejbalové reprezentace zahrnul do širší nominace před Světovým pohárem.

Vítězství 3:0, které Zlín postrčilo do semifinále, podepřel suverénním výkonem.

„Probudil se, hrál výborně, jak bychom od něho očekávali. Ale jako u každého smečaře je to velká zásluha nahrávače, Papi ho vedl výborně,“ pochválil trenér Roman Macek hlavního architekta ofenzivy Pavla Bartoše.

Repertoár zlínských akcí byl pestřejší než v předešlých zápasech. Bartoš zapojoval Vašíčka častěji do útoku ze zadní zóny a zlínská sedmička neomylně skládala do pole soupeře jeden balon za druhým.

„Papi mi naložil a všechno to vycházelo,“ lebedil si Vašíček.

A když Zlín udržel vysoký standard obrany nad sítí, zrodilo se jeho nejjednoznačnější vítězství v sérii. Mackův soubor dovolil hostům nicotných 46 bodů.

„Jasně bylo vidět, co dělá se soupeřem prostředí,“ zmínil Macek fakt, že čtvrtfinále se poprvé hrálo v hale Euronics. „Až na jednu výjimku nás vůbec nedostával do problémů při servisu.“

Zlín vyřídil Benátky v pěti zápasech a stal se druhým semifinalistou extraligy. Až chvíli po něm postoupily mistrovské Budějovice.

„Potřetí za pět let jsme mezi čtyřmi nejlepšími týmy, takže spokojenost,“ těšilo Macka.

„Po odchodu dvou důležitých hráčů je semifinále velký úspěch,“ zmínil Vašíček předsezonní ztrátu elitních smečařů Kostolániho s Adamem Bartošem.

Bezprostředně po utkání Zlínští ještě nevěděli, s kým se utkají v semifinále, všechno ale směřovalo k sérii s Libercem.

„Je to nejtěžší možný soupeř, ale v téhle fázi je jedno, s kým budeme hrát. Nemáme co ztratit, mančaftu se daří,“ vzkazuje Macek.

Liberec prošel základní částí s jediným zakolísáním, Zlínu neumožnil ve dvou duelech urvat ani set.

„V play-off jim to nemusí sednout, loni vyhráli všechno až po finále a pak vyhořeli,“ podotkl Vašíček. Série odstartuje 2. a 3. dubna na severu Čech, do Zlína se ke dvěma zápasům přestěhuje 6. a 7. dubna na Velikonoce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž