Zlín hledá nahrávače v cizině

Zlín - Ostřílený univerzál Petr Karabec zřejmě nebude jedinou posilou, která vyztuží sestavu extraligových volejbalistů Fatry Zlín. Osmý tým nedávno skončené sezony shání také nahrávače. Vzhledem k tomu, že v tuzemsku nejsou, hledá v zahraničí.

"Něco máme rozjednaného," naznačil trenér a manažer Roman Macek. "Ale taky nakonec může dostat přednost varianta, že zůstanou současní nahrávači," připomněl dvojici Jakubíček, Gurský.

Od návratu Karabce si klub hodně slibuje. Zkušenosti, které sedmatřicetiletý univerzál získal v Itálii, nemá žádný hráč domácí extraligy.

"Získali jsme do sestavy osobnost," netají se Macek.

Ve Fatře bude nadále působit univerzál Aleš Paták. Jeho hostování se mění v přestup, Zlín převzal od Opavy jeho závazky.

"Nebojím se toho, že budeme mít v sestavě dva univerzály. Věřím, že to bude přínosem," plánuje Macek.

Novou smlouvu podepsal také zkušený blokař Petr Sedláček. Naopak další působení jeho kolegy Rudolfa Hericha je nejisté. Slovenský středák, který je původním vzděláním letecký inženýr, začal pracovat v Leteckých závodech v Kunovicích.

"Bude záležet na jeho možnostech," objasnil trenér.

Všechny změny ve zlínské sestavě směřují k tomu, aby klub znovu zamířil do horních pater tabulky. Od roku 2000, kdy skončil třetí, se o to snaží marně. Pravidelně končí v úvodním kole play-off.

"V poháru nám to šlo, letos jsme postoupili až do finále. Ale potřebujeme něco uhrát v lize," uvědomuje si Macek.

Osa týmu bude trénovat do poloviny června. Pokud nejsou na reprezentačním kempu, s mužstvem se připravují také reprezentanti Tomáš Fila a Jiří Bence. Vedle studentů chybí pouze Pavel Kolář, jenž se v létě věnuje plážové variantě volejbalu. Letní přípravu začne Fatra v posledním červencovém týdnu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž