Olomouc - Prostějov, domácí Iva Nachmilnerová (vpravo) a prostějovská Soňa Nováková.

Olomouc - Prostějov, domácí Iva Nachmilnerová (vpravo) a prostějovská Soňa Nováková. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Zkrotí Prostějov divoké kočky? Volejbalistky mají domácí premiéru

  • 0
Poprvé v historii dorazí do Prostějova Středoevropská liga. Na volejbalistky VK Modřanská čeká ve třetím soutěžním vystoupení rakouský celek ATSC Wildcats Sparkasse Klagenfurt.

Nejlepší český celek chce v sobotním zápase, který začíná v 17 hodin, prodloužit svoji vítěznou sérii, díky níž zatím vede průběžnou tabulku celé soutěže.

"Podle mého názoru nebude Klagenfurt silnější než družstva Rijeky a Kamniku, které jsme porazili," odhaduje kvalitu soupeřek trenér Prostějova Miroslav Čada, kterému v zápase bude opět chybět Markéta Chlumská na liberu.

"Také z tohoto důvodu nesmíme protivníka, který patří tradičně mezi nejlepší rakouské týmy, podcenit." Zbytek družstva je zdravotně v pořádku a je připravený získat skalp dalšího zajímavého soupeře.
"Začátek Středoevropské ligy jsme výsledkově zvládli – a v tomto trendu chceme pokračovat," potvrdil vítěznou náladu kouč Čada.

Vedení prostějovského klubu věří, že nová soutěž bude také zajímavým lákadlem pro diváky. "Mezinárodní liga má lepší úroveň než česká extraliga. Fanouškům by měla přinést atraktivní podívanou," předpokládá sportovní manažer Prostějova Peter Goga.

Měření sil se zahraniční konkurencí je také vítaným zpestřením pro samotné volejbalistky. "Například Schwechat, Maribor nebo Doprastav Bratislava jsou týmy evropské kvality," řekla nahrávačka Soňa Nováková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž