Volejbalistky Přerova při oddechovém čase

Volejbalistky Přerova při oddechovém čase - Přerov | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Ženský volejbal v Přerově se má zlepšit. Klub vydatně posiloval

  • 0
Vedení přerovských volejbalistek navýšilo rozpočet, přivedlo posily a směle vyhlásilo: "Už nechceme hrát ve spodní polovině tabulky. Posuneme se do důstojnějších pater."

Dva měsíce před startem extraligy se opravdu zdá, že by Přerov mohl jít nahoru. Nový předseda klubu Josef Kulíšek má jasnou koncepci: větší profesionalizaci.

"V první řadě chceme navázat na dobrou práci z minulých let, to znamená na činnost s mládeží. Důležité však je co nejvíce zprofesionalizovat chod klubu, o což se maximálně snažíme," podotkl Kulíšek. "Pokud hráčky budou mít vše potřebné k odvedení špičkové profesionální práce, potom ji také odvedou," věří.

V Přerově se toho změnilo hodně. Od tiskového mluvčího až po hráčský kádr, který prošel zemětřesením. "Teď je laťka nastavená tak, že bychom měli jít někam do středu tabulky, tam se stabilizovat a výhledově v dalších letech zamířit do elitní čtyřky," vysvětluje nutnost přestavby týmu trenér Vladimír Sirvoň. "K dosažení této vize jsme museli překopat celý kolektiv.

Bývalé hráčky jsem přitom nijak nevyhazoval, ony samy většinou věděly o svých herních limitech i o tom, na co mají a nemají," dodal.

Zejména od příchodu smečařky Dity Gálikové si v Přerově dost slibují. Ihned po podpisu smlouvy se stala bývalá hráčka Vídně kapitánkou Hanaček. "Současný kádr hodláme udržet alespoň dva tři roky pohromadě.

Složen je převážně z Češek, mezi nimiž vévodí velezkušená Dita Gáliková. V její osobě máme volejbalovou maminu, která se v týmu postará o věci, o které trenér nemůže," těší se kouč.

"Byla jsem oslovena panem Sirvoněm – a jelikož Přerov je blízko mého bydliště, tak jsem neváhala. Trenéra znám velmi dlouho, dokáže tým vytáhnout do vyšších sfér. Proto jsem za ním přišla. Věřím, že to tak bude také tady," uvedla Gáliková.

Mezi opory by měly patřit i Ticháčková, dvě členky širší slovenské reprezentace Murčinková se Skalovou nebo libero Cebáková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž