Zapletal se oženil na druhý pokus

  • 6
Kyjov - Tak slavnou sportovní svatbu jsme v Kyjově ještě neměli, zahájil svůj slavnostní oddávací proslov v sobotu dopoledne starosta Kyjova Jan Letocha. V půl dvanácté se totiž na kyjovské radnici ženil Petr Zapletal, nahrávač národního volejbalového týmu, který vybojoval pro český volejbal čtvrté místo ve Světové lize. Právě kvůli této soutěži musel Zapletal už jednou svatbu s kyjovskou basketbalistkou Martinou Slezákovou, odložit.

"Termín na čtrnáctého června jsme připravovali půl roku dopředu. Když se dva týdny před svatbou Martina dozvěděla, že nic nebude, byla hodně smutná, ale nakonec všechno pochopila a to, jak jsme potom ve Světové lize dopadli, bylo pro všechny satisfakcí,“ řekl Petr Zapletal.

Snoubence oddával starosta Kyjova Jan Letocha. "Byl skvělý, měl krásnou řeč a vůbec, svatba byla úžasná, i oslava se povedla," byl spokojen Zapletal. Členy volejbalového týmu zastupoval jen Ivo Dubš. "S tím jsem vyrůstal, známe se od sedmnácti let. Chtěl jsem pozvat i kluky, ale všichni byli někde na dovolené. Svobodu jsem s nimi zapil, když jsme vyhráli s Francií zápas v Ostravě," podotkl Zapletal.

Sobotní svatby se zúčastnili i Zapletalovi kamarádi, volejbalisté z Olomouce. Ti připravili pro čerstvé novomanžele překvapení. Hned po obřadu natáhli před radnici nazdobenou volejbalovou síť, aby si novomanželé Zapletalovi zahráli. "Jen tak jsme si pinkali a potom jsem manželce musel nahrát asi dvě nebo tři nahrávky a ona je smečovala," smál se Zapletal.

Zapletal přestoupil čerstvě do Řecka. "Chystám se tam až po zářijovém mistrovství Evropy," říká Zapletal, který doma v Olomouci staví dům. "Moje žena v Kyjově pracuje a příští rok se chceme do Olomouce stěhovat. Jestli půjdeme oba se ženou do Řecka, nebo jestli ona zůstane tady, to teď právě řešíme."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž