Petr Beneš (vlevo) a Přemysl Kubala

Petr Beneš (vlevo) a Přemysl Kubala | foto: FIVB

Vuvuzely na Štvanici? Každou podporu oceníme, tvrdili Beneš s Kubalou

  • 0
Český pár plážových volejbalistů Přemysl Kubala a Petr Beneš ve čtvrtek vstoupí do domácího turnaje Světového okruhu v Praze na Štvanici. Před svým startem odpovídali čtenářům iDNES.cz v on-line rozhovoru.

Někdy vážně, jindy s humorem. Tak přistoupili nejlepší Češi ve světě plážového volejbalu k otázkám čtenářů.

Odpovědně vzali dotaz, zda-li na domácím turnaji vybojují vítězství. "Jdeme do každého zápasu s tím, že ho můžeme vyhrát, byť hrajeme se silnějším soupeřem. Jelikož je míč kulatý, tak nikdo není neporazitelný. Samozřejmě bychom chtěli v Praze vyhrát co nejvíc zápasů," řekl diplomaticky Petr Beneš.

Oba volejbaloví veteráni na sebe prozradili, že své snažení cílí k olympiádě 2012 v Londýně. "Byl by to přirozený vrchol naší kariéry," zamýšlí se Beneš.

"Kvalifikace na OH začíná příští rok, takže si prozatím budujeme výchozí pozici takovou, abychom nemuseli hrát kvalifikace na turnajích. Kvalifikační podmínky jsou mnohem těžší než v předchozích letech. Největší šanci vidíme v probojování se mezi šestnáct nejlepších týmů světa," vysvětlili čtenářům.

ODPOVĚDI Kubaly a BenešE ZDe

Český pár Přemysl Kubala - Petr Beneš odpovídal čtenářům iDNES.cz

Nechyběly ale ani úsměvy. Třeba když jeden z čtenářů vyhrožoval, že do štvanického areálu přinese vuvuzelu a nebude se ji ostýchat použít. "Tak to si raději ztlumím zvuk," zažertoval Kubala. "Já oceňuji podporu každého fanouška. I třeba s vuvuzelou," tvrdil Beneš. Ale z tohoto nápadu nebyl nadšený ani on.

Na vtípky došlo i u témat ženský plážový volejbal, pravidla plážového volejbalu či anglická volejbalová liga. Však se sami můžete přesvědčit u kompletního seznamu odpovědí.

Kubala, který je také hrajícím asistentem trenéra v extraligové Ostravě, obdržel i otázku na nečekaně brzký konec svého týmu v play-off. "Největší radost z toho měl můj parťák Petr Beneš, protože jsme začali přípravu o měsíc dřív," vtipkoval.

Ale vzápětí zvážněl: "Pro tým jako je Ostrava, který je zvyklý na medailová umístění, to byl neúspěch. Vedení týmu už podniklo opatření, aby k něčemu podobnému v dalších letech nedošlo," přislíbil Kubala ostravským fandům.

A koho tipují za své nástupce na českém trůnu? "Juniory z časových důvodů nesleduji, ale za mladý pár lze považovat i Martina Tichého s Janem Dumkem. Totéž lze říct i o Robertu Kufovi," věští třem mladým mužům slibnou budoucnost Beneš.

A pokud by se to snad nepodařilo, své nástupce přislíbili dodat ze svých rodin. "Našim synům je osm let, takže by nás mohli za pár let vystřídat," shodli se Kubala s Benešem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž