Volejbalový titul se stěhuje na jih Čech

  • 10
Odolena Voda - Pouhé tři zápasy stačily volejbalistům Českých Budějovic, aby po roční přestávce získali mistrovský titul. Po dvou domácích výhrách nad Odolena Vodou dokázali vyhrát ve středu i na palubovce Středočechů a za asistence velkého počtu svých fanoušků převzali zlaté medaile. Extraliga vyvrcholila dramatickou pětisetovou bitvou, ve které domácí tým vedli 1:0 i 2:1 na sety, ale favorit nakonec skóre otočil a vyhrál 3:2 (-21, 16, -14, 21, 12). "V posledním setu jsme udělali míň chyb, a to rozhodlo," řekl trenér vítězného týmu Zdeněk Pommer.Po finále si všichni navzájem děkovali Utkání jsme sledovali on-line

Zaplněná hala od začátku do konce bouřlivě prožívala každý míč nesmírně dramatického zápasu. Čtyři sety měly podobný průběh, vždy dominoval jeden tým a soupeř mohl míchat se sestavou jak chtěl, ale jen dotahoval bodovou ztrátu. Nikdy nedošlo na dramatickou koncovku.

Přes dvacátý bod se vždy převalil jeden z týmů s tak velkým náskokem, že už nebylo co řešit.

"Kdo získal dva body navrch, začal riskovat na podání a náskok dále zvyšoval," poznamenal nahrávač Jihočechů René Dvořák.

V hostujícím týmu se už do hry zapojil i smečař Kvasnička, který první dva finálové zápasy kvůli bolestem zad vynechal. Seděl však jen na lavičce, odkud se zvedal v obtížných momentech. Roli žolíka však nesplnil, do hry chodil v momentech, kdy už nic zachránit nešlo.

První a třetí set patřily domácím, sudé části zápasu vycházely lépe Budějovicím. "Bylo to jako na houpečce, mezi jednotlivými sety byly velké rozdíly," uznal trenér Pommer. "Ale na kvalitě zápasu to nic neubralo."

V tie-breaku rozhodovaly nervy, a ty měli lepší Českobudějovičtí. Domácí nevyužili obratu z 2:4 na 5:4 a strany se měnily za vedení soupeře v poměru 8:6.

V závěru tým Odolena Vody rychle ztrácel klid, hráči se báli riskovat při servisu a soupeř si připisoval body mnohem rychleji. Hudeček dal dva přímé body z podání, tím druhým dokonce zařídil úvodní mečbol souboje.

Poslední míč v sezoně patřil smečaři Janu Jeslínkovi, který se po přiliš lehkém servisu mohl spolehnout na bezchybnou nahrávku do místa, kde prakticky chyběl blokař. Snadno proměnil a bylo rozhodnuto.

Chance Odolena Voda - Jihostroj České Budějovice 2:3 (21, - 16, 14, -21, -12) Rozhodčí: Dvořák, Dočkal. Čas: 103 minut. Diváci: 1200. Konečný stav série: 0:3.

Odolena Voda: Malčík, Pláteník, Král, Koláčný, Sekanina, Rak, libero Mosorjak - Wiedermann, Štokr.
Budějovice: Dvořák, Rubáček, Zelenka, Hudeček, Jeslínek, Cerha, libero Habada - Kvasnička, Kust, Šotola, Černý, Smrčka.

Hráči volejbalového extraligového družstva Českých Budějovic oslavují zisk titulu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž