Radost volejbalistů Českých Budějovic.

Radost volejbalistů Českých Budějovic. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Budějovičtí ještě v play-off neztratili set, finále se blíží i Ostravě

  • 0
Ani ve svém šestém vystoupení v extraligovém play-off volejbalisté Českých Budějovic nezaváhali, dělí je už jen jediné vítězství od finále. O nulu v kolonce ztracených sad v Příbrami nepřišli ani ve třetím setu, který zvládli v poměru 35:33.

V bouřlivém prostředí vstoupili v Příbrami do utkání lépe hosté, kterým se dařilo zejména v útoku. Oproti předchozím zápasům přidal v razanci i Venezuelan Rojas a Jihostroj vyhrál první set 25:21. "Jsme lepší v celé sérii, ani bouřlivé prostředí na tom nic nezmění," komentoval atmosféru v příbramské hale kouč Jan Svoboda.

Druhý set se odehrával jako na houpačce: hosté o tři body vedli (4:1), ve střední části zase o tři body prohrávali (10:13). V závěru rozhodla osvědčená dvojice Zapletal - Novotný, která zajistila Jihočechům vítězství 22:25.

Ve třetím setu nepomohly domácím ani výrazné rošády v sestavě. Sada sice dospěla v závěrečné drama, ale favorit koncovku zvládl a zvítězil 35:33.

"Bojovali jsme, snažili jsme se uhrát co nejlepší výsledek, Budějovice jsou jistější, přesnější, proto vyhrávají," uvedl příbramský trenér Petr Brom.

Ve druhé semifinálové sérii napravila Ostrava předchozí porážku. Liberec zdolala ve čtyřech setech a ujala se vedení 2:1 na zápasy. Čtvrté zápasy jsou na programu v sobotu v Příbrami a Ostravě.

Uniqa extraliga mužů - semifinále 3. zápasy

Ostrava - Liberec 3:1 (17, 22, -20, 22), stav série: 2:1

Příbram - České Budějovice 0:3 (-21, -22, -33), stav série: 0:3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž