Radost českých volejbalistek

Radost českých volejbalistek | foto: Šálek Václav, ČTK

České volejbalistky se rozloučí s Grand Prix na turnaji v Japonsku

  • 0
Na kontě mají po dvou turnajích dvě vítězství a čtyři porážky, české volejbalistky už ztratily naději na postup do závěrečného turnaje Grand Prix. V japonském Sendai však mohou stále cloumat postupovými variantami, protože jejich soupeři z pořadatelské země, USA a Bulharska jsou stále ve hře o finále v Sapporu.

Volejbalistky USA i Japonska shodně jednou prohrály, Bulharky klopýtly dvakrát. Do finálového turnaje se kvalifikuje vedle pořádajícího Japonska pět nejlepších týmů po součtu výsledků ze tří turnajů.

"Z našeho pohledu jsou cenná dvě vítězství nad Portorikem a Argentinou. Start v Grand Prix bereme hlavně jakou součást přípravy na zářijové mistrovství Evropy. Při pohledu na výsledky je třeba si uvědomit, jaký hráčský potenciál a volejbalovou základnu mají oproti nám ostatní země, které v Grand Prix startují," řekla asistentka trenéra Lucie Václavíková.

V pátečním duelu jsou jednoznačnými favoritkami volejbalistky USA. O jejich síle hovoří nejen kvalitní kádr, ale také první místo ve světovém žebříčku. Američanky prohrály pouze s Brazílií 1:3 a trápily se v duelu se Srbskem, který vyhrály 3:2.

Relativně vyrovnanou partii mohou Češky sehrát v sobotu s Bulharskem, které v Grand Prix porazilo Nizozemsko, Kubu, Portoriko, Brazílii a prohrálo s Čínou 0:3 a s Dominikánskou republikou 2:3.

Třetí tým světového žebříčku Japonsko bude v nedělním utkání na domácí půdě jasným favoritem. Japonky klopýtly pouze ve druhém turnaji v Polsku s domácími volejbalistkami 0:3.

První dvě utkání v pátek proti USA a v sobotu s Bulharskem začínají v 8:30 SELČ. Nedělní zápas s Japonskem se hraje už od 5:30.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž