České volejbalistky

České volejbalistky | foto: www.cev.lu

České volejbalistky ladí v Brně formu na evropskou baráž s Rumunskem

  • 0
Patnáct českých volejbalistek se momentálně připravuje v Brně na dva barážové duely s Rumunskem o postup na mistrovství Evropy. První utkání je na programu v sobotu v Craiově, odveta se hraje o týden později v Brně.

Mistrovství Evropy se uskuteční v září v Německu a ve Švýcarsku. Pokud český tým uspěje v baráži, narazí ve skupině D ve Schwerinu na obhájkyně titulu ze Srbska, Polsko a Bulharsko.

Italský kouč Carlo Parisi, který loni v únoru převzal reprezentaci po Jiřím Šillerovi, má novou asistentku. Marcelu Ritschelovou, která se věnuje rodinným povinnostem, nahradila Lucie Václavíková. "V současné přípravě se zaměřujeme na všechno. Od posilování až po nácvik šestkových kombinací," řekla Václavíková, která má na starosti i celou úřední agendu spojenou s reprezentačním týmem.

Volejbalistky se sešly po více než osmi měsících. Rozloučily se v první polovině září v Maďarsku po kvalifikačním turnaji o postup na ME. Po dvou prohrách s Bulharskem skončily ve skupině druhé a o jejich startu na šampionátu rozhodne baráž.

S Rumunkami se reprezentantky naposledy utkaly v září 2011 na ME v Srbsku, český tým tehdy vyhrál 3:0. "Moc informací o současném týmu Rumunska však nemáme, neboť se Rumunky tak často na mezinárodní scéně neobjevují. Rozhodně ale na nás bude čekat kvalitní soupeř," dodala Václavíková. Část
informací mohou trenéři získat také od Ivany Plchotové, která před třemi lety hrála v Konstanci.

Z 15 hráček Parisi ve čtvrtek nominuje dvanáctku, která odcestuje do Rumunska. Širší výběr tvoří nahrávačky Lucie Mühlsteinová, Lucie Smutná, Pavla Vincourová, blokařky Kristýna Pastulová, Ivana Plchotová, Ivona Svobodníková, Michaela Monzoniová, smečařky Andrea Kossányiová, Helena Havelková, Michala Kvapilová, Tereza Vanžurová, univerzálky Aneta Havlíčková, Tereza Rossiová (za svobodna Matuszková) a libera Karolína Bednářová s Veronikou Dostálovou.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž