Kimberley Glassová, Prostějov

Kimberley Glassová, Prostějov | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Volejbalistky Prostějova získaly další výbornou Američanku

  • 2
Krátce před začátkem Ligy mistryň vylepšily volejbalistky Prostějova šance na postup ze základní skupiny. Do svého kádru získaly úřadující české mistryně americkou smečařku Kimberly Glassovou, která stejně jako Ogonna Nnamaniová získala s reprezentací Spojených států stříbro na loňské olympiádě v Pekingu.

Čerstvá posila, která se prostějovskému klubu upsala do konce sezony, přichází jako náhrada za Juliannu Ljakuninovou, s níž už trenér Miroslav Čada nepočítá.

"Nesplnila mé očekávání. Nebyl jsem přesvědčený o jejím přínosu pro celý tým z pohledu Ligy mistryň. A na další čekání, jestli se prosadí, už nebyl prostor," zdůvodnil hráčskou rošádu trenér Čada.

Pětadvacetiletá Glassová je oporou amerických volejbalistek a na olympiádě nastupovala v základní sestavě. Před dvěma lety hrála za turecký Fenerbahce Istanbul, což je shodou okolností první soupeř Prostějova v letošní Lize mistryň.

"Je to 191 centimetrů vysoká atletická hráčka s pořádnou ránou. Takové kladívko," přibližuje smečařku sportovní manažer VK Modřanská Prostějov Peter Goga, který již stačil novou hráčku zaregistrovat na svazu, a proto se dá očekávat, že Glassová nastoupí v novém dresu již v dnešním utkání proti Šternberku.

"Její další výhodou bylo, že nebyla na soupisce žádného týmu, který bude hrát evropské poháry. Proto jsme neměli potíž dopsat ji na soupisku Ligy Mistryň," dodal Goga.

Trenér Čada počítá s tím, že Glassová rychle zapadne do týmu. ,,Je to opravdu špičková hráčka, která nebude potřebovat příliš času na sehrání," je přesvědčený Čada.

Nová volejbalistka pomohla Prostějovu hned po svém příjezdu. "V hledišti při zápase s Olympem odhalila trenéra z Fenerbahce, který byl u nás na výzvědách," usmál se Čada.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž