PRVNÍ FINÁLE. Tereza Škrampalová z Olympu (vlevo) a prostějovské Pavla

PRVNÍ FINÁLE. Tereza Škrampalová z Olympu (vlevo) a prostějovské Pavla Vincourová a Flávia de Assisová (vpravo) během finále volejbalové extraligy. | foto: Luděk Peřina, ČTK

Volejbalistky Prostějova si jedou pro titul, pražský Olymp je proti

  • 0
Oslavy při zpáteční cestě v autobuse a pravidelné zastávky u benzinek. To vše ve středu večer čeká na volejbalistky Prostějova, pokud zvítězí ve třetím finálovém utkání extraligy na půdě pražského Olympu. Za stavu 0:2 domácí družstvo čelí mistrovskému mečbolu úřadujících šampionek.

"Na oslavy dopředu opravdu nemyslíme. Druhé utkání, které jsme vyhráli až v pěti setech, ukázalo, že Olymp rozhodně neskládá zbraně," varuje před předčasnými myšlenkami na pátý titul v řadě trenér Prostějova Miroslav Čada.

"Možná je dobře, že druhé finále bylo tak vyrovnané. Tým si uvědomil, že nemůže nic podcenit a přesvědčil se, že soupeř bude bojovat až do konce."

Prostějovské volejbalistky a jejich trenér Miroslav Čada.

O prodloužení soutěžního ročníku se Pražanky bezpochyby chtějí pokusit. Jejich kouč Stanislav Mitáč z družstva sejmul tíhu odpovědnosti, když prohlásil, že je s průběhem celé sezony maximálně spokojený.

Současně doufá, že jeho tým neřekl poslední slovo. "Doma rozhodně zkusíme chybovat méně než v Prostějově a uděláme vše pro to, aby třetí zápas nebyl poslední," řekl Mitáč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž