Prostějovská kapitánka Solange Soaresová na podání.

Prostějovská kapitánka Solange Soaresová na podání. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Volejbalistky Prostějova mají finále na dosah, zato Olomouci se nedaří

  • 0
V prvním setu semifinálové série proti pražskému Olympu si vybraly slabší chvilku obhájkyně extraligového titulu z Prostějova. Přesto oba úvodní duely vyhrály a po výsledcích 3:1 a 3:0 potřebují k postupu jediné vítězství.

"Chvílemi jsme měli se soupeřem problémy, přesto tým dokázal uspět a v sobotu chceme sérii v Praze ukončit," prohlásil po prostějovských zápasech Miroslav Čada, který vede Hanačky za dalším titulem.

Proti domácí zkušenosti nasadily volejbalistky Olympu na začátku prvního zápasu neprostupné bloky, což jim přineslo úspěch. "Až pak jsme se zlepšili na servisu a tím si vynutili větší tlak. Ten přinesl body," poznamenal Čada.

V odvetě už hvězdný výběr ani jednou nezaváhal, i když hosté druhou sadu prohráli těsně 22:25 a neustále se snažili o aktivní volejbal. "Obrana nám ještě nefunguje podle představ, a kvůli tomu máme problémy," uznal kouč Čada, kterému v obou zápasech pomohlo střídání.

"V tom prvním se družstvo uklidnilo po příchodu Veliké a Novákové, které vyměnily Soaresovou s Kubínovou. V odvetě to bylo stejné střídání v opačném gardu. Holky se vzájemně podpořily," uvedl s úsměvem Čada.

Po měsíční pauze se do sestavy vrátila Markéta Chlumská. Ta na liberu Prostějovu scházela ve čtvrtfinále proti Ostravě, semifinále si už však zkušená hráčka nenechala ujít. "Každý míč se mi nepovedl, ale byly tam i dobré balony. Myslím si, že to úplně špatné nebylo," komentovala Chlumská svůj návrat do sestavy.

Do druhého semifinále lépe vykročilo Královo Pole. Brněnský celek ztratil o víkendu s Olomoucí jen set a vede 2:0 na zápasy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž