KDE DOMOV MŮJ... České volejbalistky před začátkem osmifinálového zápasu na ME

KDE DOMOV MŮJ... České volejbalistky před začátkem osmifinálového zápasu na ME s Francií | foto: AP

Volejbalistky chtějí na olympiádu. Musí vyhrávat a Maďarky je prověří

  • 0
Dva přípravné zápasy s Maďarskem odehrají ve čtvrtek a v pátek v Mikulově české volejbalistky, které se chystají na první stupeň olympijské kvalifikace v příštím týdnu v Baku. Trenéři Jiří Šiller a Ondřej Marek vsadili na osvědčenou sestavu ze zářijového mistrovství Evropy, kde reprezentace postoupila do čtvrtfinále.

Novou tváří v týmu je pouze blokařka Magda Králíková. "Už se s námi připravovala i před mistrovstvím Evropy. Kvůli rodinným problémům ale nakonec vypadla z nominace," uvedl Šiller.

V letošním roce se české volejbalistky s Maďarskem střetly ve čtyřech zápasech Evropské ligy. V nich utrpěly jedinou prohru 2:3 v červnu v Prostějově, zbývající tři utkání vyhrály. Dva nadcházející duely s Maďarkami nyní uzavřou týdenní mikulovské soustředění českého týmu.

V olympijské kvalifikaci za týden v Baku narazí české reprezentantky ve skupině na Maďarsko a Ukrajinu. Ve druhé skupině jsou domácí Ázerbájdžán, Bulharsko a Dánsko.

"Naším cílem je uspět a postoupit do druhého kola olympijské kvalifikace, což znamená tento turnaj vyhrát. Očekávám, že silnými soupeři budou zejména domácí Ázerbájdžán a Bulharsko. Dostat se na olympijské hry ale bude hodně náročné," prohlásil Šiller.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž