Ogonna Nnamaniová

Ogonna Nnamaniová | foto: Profimedia.cz

Volejbalistka Nnamani poprvé zkusí českou extraligu v dresu Prostějova

  • 0
Medailistku z Pekingu a novou posilu prostějovských volejbalistek Ogonnu Nnamani čeká v sobotu premiéra v české nejvyšší soutěži. Transferkarta americké smečařky konečně dorazila do České republiky a úřadující mistryně můžou poprvé počítat s její pomocí na palubovce.

Vstup do extraligy se Nnamani pokusí ztížit pražská Slavia, která je soupeřem Hanaček ve 3. ligovém kole.

"Konečně je všechno v pořádku a Ogonna může nastoupit," oddechl si sportovní manažer Peter Goga, který sledoval napjatě cestu transferkarty z Colorada do sídla Českého volejbalového svazu v Praze.

 

"Ještě ve středu večer byla na letišti v New Yorku. Naštěstí ji poslali dobrým letadlem a dorazila včas tam, kam měla."

V prvních dvou zápasech na půdě soupeřek neztratily prostějovské hráčky ani set a v podobném duchu by chtěly pokračovat také při domácí premiéře.

"Pracujeme na souhře nových hráček. S každým tréninkem se lepšíme," pochvaluje si trenér Miroslav Čada, kterého potěšil také návrat Ivany Bramborové a Milady Spalové z marodky.

"Počítám s tím, že budou připravené nastoupit. Navíc jsem pochopitelně rád, že už bude k dispozici také Nnamani. Až na Petronelu Biksadskou jsme konečně kompletní."

První domácí zápas VK Modřanská Prostějov začíná dnes v 17 hodin a hráčky věří, že je za vítězstvím požene plná hala. "Pro diváky máme ještě před utkáním připravené představení nových hráček a jedno překvapení," zve fanoušky manažer Goga.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž