Zlínský trenér Roman Macek při time-outu

Zlínský trenér Roman Macek při time-outu | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Volejbalisté Zlína získali mladého Slováka

  • 0
Jedinou novou tvář přivítali na úvodním tréninku před novou sezonou zlínští volejbalisté. Tedy pokud pomineme mladíky z vlastní líhně. Tým, který nově nese název Fatra EkoSolar Zlín, doplnil dvacetiletý slovenský univerzál Luboš Kostoláni. Člen širšího reprezentačního kádru přichází z Nitry.

"Ještě musíme jeho příchod doladit s ohledem na jeho studium," poznamenal trenér a manažer Zlín Roman Macek. "Je to univerzál, ale je schopný alternovat na pozici přihrávajícího smečaře. Může nám výrazně pomoci," nepochybuje.

Kromě Kostolániho jsou v týmu další mladíci. Nahrávač Jakub Janouch by měl být jedničkou na svém postu, vedle něj trénují Vojtěch Navláčil, Adam Bartoš a Jiří Vašíček. "Letošní sezona je kratší, přitom se hraje mnohem víc zápasů. Proto jsme kádr rozšířili," vysvětlil Macek.

V kolonce odchodů figurují pouze dvě jména. Slovenský nahrávač Kamil Feňo zamířil do rodného Svidníku, odešel také zkušený univerzál Čestmír Černý. Naopak další matadoři Petr Sedláček a Petr Jakubíček prodloužili smlouvy.

Přípravu vede Macek. Ovšem výrazně mu budou pomáhat libero Přemysl Obdržálek a smečař Marek Tomáš, kteří jsou jeho asistenty. Oba studují trenérskou školu.

"V úvodu povedu přípravu já, oni se budou zapojovat při tematických věcech. Přema na přihrávce a Mára při vylepšování útočné spolupráce," naznačil Macek, který na první dny naordinoval vylepšování fyzické kondice. "Přitom budeme neustále pracovat s míčem." V plánu je tentokrát i soustředění.

Mužstvo se vydá do nedalekých Koryčan. "Program bude stejný jako v domácích podmínkách," přiblížil kouč. První přípravný turnaj sehraje Fatra EkoSolar v neděli v Dřevěnici.

Další víkendy vyplní antukové akce v Chlumci nad Cidlinou, Kojetíně a Bojkovicích. O posledním prázdninovém víkendu se mužstvo přesune do haly, premiérový turnaj sehraje ve Starém Městě. Vrcholem halové přípravy bude v polovině září turnaj ve Zlíně. Zúčastní se ho Ostrava, Havířov, Púchov a možná i polská Radom.

"Pozvala nás na turnaj k sobě. Pokud bychom se tam vydali, Poláci by recipročně přijeli k nám," přiblížil Macek. "Zároveň uvažujeme, že bychom turnaj rozšířili a přivítali tady víc mužstev."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž