Michal Sládeček ze Zlína na nahrávce.

Michal Sládeček ze Zlína na nahrávce. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Volejbalisté Zlína selhali, na jejich nesoulad málem doplatil nahrávač

  • 0
Hrozivě vypadající okamžik z poloviny druhého setu nejlépe vystihl výkon extraligových volejbalistů Fatry Zlín v domácím zápase s Příbramí, jež prohráli hladce 0:3.

Na zlínskou stranu se snáší míč, po kterém současně vyráží univerzál Luboš Kostoláni a nahrávač Michal Sládeček. Následuje nevyhnutelný střet, při němž o více než 20 centimetrů vyšší Kostoláni místo balonu trefuje svého slovenského krajana a úderem ve stylu kung-fu ho posílá k zemi.

"Michala jsem neviděl, protože mi clonil náš blokař. Do poslední chvíle jsem si nemyslel, že po míči ještě někdo jde," líčil Kostoláni, který se Sládečkovi omlouval na hřišti a pak ještě v kabině.

Domácímu nahrávači trvalo dobrou minutu, než se zvedl. "Byl jsem trochu otřesený. Čekal jsem ránu do hrudníku, ale zatlačil mi hrtan," popisoval Sládeček.

"Věděl jsem však, že je všechno v pořádku. Takových srážek jsem zažil milion," mávl rukou Sládeček, který po krátké pauze pokračoval v zápase. "Myslel jsem, že se tak lehce nerozhýbe. On je ale velký bojovník," řekl na jeho adresu Kostoláni.

Nešťastný moment za stavu 11:10 však domácí rozhodil. Po zpackané úvodní sadě si od začátku druhé udržovali mírný náskok, jenže o něj poté přišli a při druhém technickém oddechovém čase už prohrávali 12:16.

Po něm Sládečka zlínský trenér Roman Macek vystřídal a jeho náhradníka Jakuba Janoucha ponechal na hřišti až do konce. "Potřebovali jsme udělat změnu. Většina smečařů hrála špatně, takže se musel vyměnit nahrávač. To je jeho úděl," vyložil Macek.

Ani s Janouchem se ale Zlín nezvedl. Druhý set prohrál stejně jako první 18:25 a třetí 20:25, přestože v něm vedl 11:6. "Dobře jsme ztrátovali a bránili. Když se Zlín dostal v koncovkách pod tlak, chyboval," shrnul kouč Příbrami Petr Brom, jehož tým vyhrál i třetí vzájemný duel sezony.

"Soupeři stačilo nedělat chyby. My jsme jich nasekali strašně moc," zlobil se Macek. "Navíc jsme strašně slabě podávali." Po 11. porážce z posledních 14 zápasů se musí Zlín opět obávat o play-off. Deváté Brno se přiblížilo pět kol před koncem základní části na tři body.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž