Radost karlovarských volejbalistů.

Radost karlovarských volejbalistů. | foto: ČTK

V pohárové Evropě teď hostí volejbalisté Karlovarska finské šampiony

  • 0
V pohárové Evropě už přešli přes estonský Tallin, teď vyzvou pro změnu finského mistra. Tiikerit Kokkola už ztroskotal na Liberci na cestě do Ligy mistrů, ve středu se jeho cestu pokusí zastavit doma Karlovarsko v Poháru CEV.

Sotva volejbalisté Karlovarska vstřebali historický postup v pohárové Evropě, čeká je další mezinárodní výzva. Ve středu vstoupí do bitvy o osmifinále Poháru CEV proti finskému mistrovi Tiikerit Kokkola. „Dosáhli jsme milníku pro karlovarský volejbal, ale pokračujeme, budeme se snažit dojít co nejdál,“ prohlásil trenér Jiří Novák.

Hráči Karlovarska dostali na svátky čtyři dny volna, teď už jsou ale v plném nasazení. „Pauza byla znát, vždycky se projeví, když vypadnete z tréninkového rytmu,“ uznal kouč. „Ale teď trénujeme dvoufázově a doháníme manko.“ Do přípravy se stále ještě nezapojil reprezentační smečař Marek Zmrhal, jehož trápí zranění kotníku a navíc viróza.

„Tygři“ z Kokkoly jsou nejúspěšnějším finským týmem posledních let. V roce 2011 se vrátili do nejvyšší domácí soutěže a od té doby získali tři tituly a třikrát ovládli národní pohár. Aktuálně se však v ligové tabulce krčí až na čtvrtém místě.

„Víme, že jsou hratelní, rozhodně víc než Perugia, kterou jsme potkali loni, ale určitě je nepodceníme,“ ujistil trenér Novák, který má hru protivníka pečlivě prostudovanou. „Je to tým, který je relativně solidní na útoku, hraje velmi rychle a má výbornou obranu v poli. Rezervy vidím na bloku, tady bychom se mohli útočně prosadit.“

První utkání 2. kola druhé nejprestižnější klubové soutěže Evropy mezi týmy VK ČEZ Karlovarsko a Tiikerit Kokkola hostí karlovarská Hala míčových sportů ve středu 4. ledna od 16.30 hodin. Odveta v hokejové aréně v Kokkole je na pořadu 17. ledna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž