Radost českých volejbalistek

Radost českých volejbalistek | foto: CEV

České volejbalistky v přípravě ve Slovinsku jednou vyhrály a jednou prohrály

  • 2
České volejbalistky se na středeční úvod Evropské ligy naladily dvěma zápasy ve Slovinsku. První přípravný duel ve městě Mislinja vyhrály svěřenkyně trenéra Jannise Athanasopulose 3:0 a získaly i dodatečný čtvrtý set, druhé utkání hrané na tři sady prohrály 1:2. Do zlaté ligy Češky vstoupí ve středu v Chorvatsku.

„Jsem ráda, že první zápas jsme zvládly na jedničku. V prvním setu jsme měly trošku problémy. Dělaly jsme hodně chyb, poté jsme je ale dokázaly zredukovat na minimum a pak už jsme měly zápas pod kontrolou až do konce,“ uvedla po vítězném duelu kapitánka českého týmu Michaela Mlejnková.

Zatímco po prvním utkání trenér Athanasopulos své svěřenkyně chválil, po dnešní porážce neskrýval rozčarování. „Problém vidím hlavně v přístupu celého týmu k zápasu po lehkém vítězství v prvním utkání. Mysleli jsme si, že i tentokrát to bude jednoduché, ale tak to nefunguje. Nikdo nám nedaruje vítězství jen tak, aniž bychom se snažili na 100 procent. Na tom musíme zapracovat. Také nám nefungovala přihrávka. Teď je nejdůležitější si nad těmito zápasy, které jsou pro nás hodně užitečné, sednout, podívat se na chyby, které jsme udělali. Musíme se dál snažit krok za krokem zlepšovat jako tým,“ řekl řecký kouč.

České volejbalistky se ve skupině B Evropské ligy utkají s Chorvatskem a Slovenskem, s každým soupeřem odehrají zápasy doma a venku. Začnou ve středu ve Varaždínu.

Přípravné zápasy českých volejbalistek ve Slovinsku

Slovinsko - Česko 0:3 (-22, -15, -18), dodatečný set 18:25

Sestava ČR: Valková, Faltínová, Jehlářová, Orvošová, Mlejnková, Trnková, libero Digrinová - Svobodová. Dodatečný set: Baumruková, Pavlíková, Kvapilová, Kopáčová, Svobodová, Indrová.

Slovinsko - Česko 2:1 (19, -23, 12)

Sestava ČR: Faltínová, Trnková, Valková, Mlejnková, Jehlářová, Orvošová - Digrinová - Baumruková, Indrová, Pavlíková. Třetí set: Baumruková, Pavlíková, Kvapilová, Indrová, Svobodová, Jehlářová. Trenér: Anathasopulos.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž