Prostějovské volejbalistky slaví úspěšnou akci.

Prostějovské volejbalistky slaví úspěšnou akci. | foto: Michal Šula, MAFRA

Volejbalistky Prostějova vstoupí do Ligy mistryň duelem v Kazani

  • 1
Volejbalistky Prostějova vstoupí do nového ročníku Ligy mistryň čtvrtečním duelem v Kazani. Tedy na půdě obhájkyň prvenství, úřadujících ruských šampionek a vítězek mistrovství světa klubů.

Snahou Agelu bude proti velkému favoritovi s hvězdným týmem odehrát vyrovnanou partii a případně využít příležitost k zisku setu.

„I když nás čeká silný soupeř, tak nesmíme jít do zápasu předem poraženi. Musíme dát do našeho výkonu maximum. Pokud se nám nabídne šance, tak po ní musíme hned skočit. Náš tým má také svou kvalitu,“ řekl před odletem do Kazaně kouč Prostějova Miroslav Čada.

České mistryně se před sezonou výrazně posílily na místech nahrávačky i univerzálky, kde Němka Kathleen Weissová a Kubánka Liannes Simonová představují hráčky mezinárodní extratřídy. Kvalitu má i zbytek týmu. „Pokud ale svou sílu nepředvedeme, tak nemáme naději na úspěch,“ řekl trenér.

Hlavními oporami Dynama Kazaň jsou 204 cm vysoká univerzálka Jekatěrina Gamovová, nahrávačka Jevgenija Starcevová, blokařka Maria Borodakovová a smečařky Italka Antonella Del Coreová a Bulharka Eva Janevová.

Volejbalistky Prostějova se v Lize mistryň střetly s Kazaní už před třemi lety. Tehdy jim v Rusku nečekaně vyšel vstup do zápasu, vedly 2:0 na sety a až po velkém boji odešly poraženy 2:3. V odvetě na Hané dokonce Kazaň porazily 3:1. „Tyto zápasy jsou minulostí. Ale jsou pro nás inspirací, že se dá hrát s každým soupeřem. Může být naší výhodou, že v úvodu sezony ještě nebude ruský tým dokonale sehrán,“ uvedl Čada.

Utkání v Kazani začne v 17:00 SEČ.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž