Smečař Lukáš Vašina dobíhá míč až za hlavním rozhodčím.

Smečař Lukáš Vašina dobíhá míč až za hlavním rozhodčím. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Hráči Karlovarska drží na ME své rituály. Postel u okna, hudba

  • 0
Mistrovský tým Karlovarska se na novou sezonu připravuje stále bez řady opor. Jen v českém národním týmu působí ve finálovém turnaji mistrovství Evropy čtyři hráči. Češi dnes hrají osmifinále s Francií.

„Že nás je tu tolik, nevnímám jako výhodu, spíš je to vizitka samotného klubu, že se ve Varech volejbal dělá dobře,“ hlásil z Ostravy Daniel Pfeffer.

Libero Karlovarska Pfeffer hraje už na třetím evropském šampionátu. V reprezentačním dresu zažil i mistrovství Evropy 2017, na kterém to český výběr dotáhl k vynikajícímu sedmému místu. „I tady musí náš tým vyčnívat hlavně bojovností, kolektivním výkonem a houževnatostí. To jsou atributy, které když spojíme s vysokou úrovní volejbalu, můžeme pomýšlet na pěkné výsledky,“ má jasno Pfeffer.

Z mužstva Karlovarska jsou v týmu ještě blokař Vojtěch Patočka, smečař základní sestavy Lukáš Vašina a opora týmu Adam Zajíček.

„Forma mužstva má vzestupnou tendenci, věříme, že vyeskaluje v ty nejdůležitější chvíle mistrovství,“ prohlásil vždy bojovně naladěný blokař. „Jsme si vědomi toho, že všechny týmy chtějí postoupit a porvat se o nejlepší místo. Já v náš tým věřím, i v to, že nám v pravý čas bouchnou saze.“

Lukáš Vašina se snaží prorazit italský blok.

Adam Zajíček sdílí během šampionátu pokoj se svým parťákem ze základní šestky, dalším středovým hráčem Oliverem Sedláčkem. A ke společnému bydlení přistupuje s nadhledem. „Oliver je sice na můj vkus trochu nepořádný, ale na druhou stranu nám dělá pokojového dýdžeje a pouští hudbu, která mi vyhovuje, takže ty svoje kupičky prádla kompenzuje kvalitní hudbou, kterou mám rád.“

Konečný o francouzské volejbalové star a soupeři Čechů: Je to trochu vyvrhel

Porozumění panuje i na pokoji o kousek dál, kde bydlí Daniel Pfeffer s prvním univerzálem Janem Hadravou. „Oba se známe dost dlouho a dobře, snažíme se razit demokracii v našem pokojovém státě, ale pravda je, že nárok na postel u okna náleží vždycky mně,“ culil se Pfeffer.

I Vojtěch Patočka bydlí na šampionátu s další bývalou oporou Liberce Janem Galabovem. Právě Dukla čeká volejbalisty Karlovarska už brzy na klubové úrovni. V pondělí 20. září totiž pod Ještědem svedou tyto elitní týmy souboj o český Superpohár. Zápas, který odstartuje domácí sezonu, bude vysílat program ČT sport. Stejného soupeře vyzve Karlovarsko v prvním domácím utkání extraligy v sobotu 2. října. Všichni návštěvníci prvního zápasu budou moct na svoji vstupenku navštívit i společenskou show v čele s koncertem kapely Support Lesbiens.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž