ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Bitvu na pět setů zvládli lépe volejbalisté Benátek

  • 0
Porážkou 2:3 na palubovce Benátek nad Jizerou se rozloučili se základní částí nejvyšší soutěže volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko. „Prohráli jsme v tiebreaku, to se prostě hodnotí špatně,“ ulevil si po utkání Tomáš Široký.

Největší rozdíl ve výkonech obou týmů viděl kapitán Karlovarska v servisu. „Nebyli jsme na něm tolik důrazní, tady byli asi domácí lepší,“ přiznává. Servis měl podle něj také hlavní podíl na výhře domácích v tiebreaku pátého setu.

Podle karlovarského trenéra Petra Broma rozhodly tiebreak ve prospěch Benátek také zbytečné chyby jeho týmu. „A dá se říci, že i lepší hra v obraně a v poli Benátek,“ dodává.

Chyby podle Broma ostatně stály také za nevydařenými koncovkami prvních dvou setů, ve kterých jeho tým prohrál. „Tady jsme udělali o chybu víc než soupeř,“ přiznává. Že se pak Karlovarsko vrátilo do zápasu a vyrovnalo stav duelu na 2:2, za tím stála podle Broma zlepšená hra v obraně. „Začali jsme bránit hlavně smečaře typu jako Moník, Motys a Nesvačil,“ jmenuje klíčové hráče Benátek.

Těm šlo v utkání přeci jen o dost víc než v případě Karlovarska. Pokud by domácí prohráli, mohli se propadnout až na osmé místo a ve čtvrtfinále narazit na České Budějovice, nebo na sedmé a zde by potkali velmi silnou Duklu. To Karlovarsko mělo jistotu postupu z třetího, případně čtvrtého místa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž