Volejbalisté Zlína neměli v Opavě šanci na úspěch.

Volejbalisté Zlína neměli v Opavě šanci na úspěch. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

V Opavě nám to nešlo, uznal trenér zlínských volejbalistů Macek

Podruhé v sezoně prohráli zlínští volejbalisté zápas, aniž by v němž získali aspoň set. Jenže na rozdíl od duelu v Českých Budějovicích, kde promarnili několik setbolů, neměli v Opavě šanci. Za 66 minut bylo po utkání.

"Venku jsme letos proti silnějšímu soupeři nehráli," vysekl trenér a manažer Fatry Zlín Roman Macek poklonu Opavě. "Zápas se nám nepodařil.

Odjížděli jsme k němu s většími ambicemi, než naznačuje výsledek," připomněl, že se jeho výběr v žádném ze setů nedostal na 20 bodů. Maximem bylo 19 bodů z poslední sady.

Opava, která v létě získala bývalou oporu Fatry Tomáše Filu, jasně dominovala na podání. Získala šest přímých bodů, zatímco Zlín jediný, a k tomu zkazil 14 servisů.

"Kdo u nich přišel, tak do toho práskl, a my měli potíže. Našim hráčům naopak podání nevycházelo," litoval Macek.

Domácí hru výborně dirigoval nahrávač Pavel Chudík. "Imponoval mi," ocenil soupeře Macek, sám bývalý vynikající nahrávač. "Skvěle organizoval útočnou hru." Ve slezské metropoli uzavřeli zlínští hráči úvodní polovinu sezony.

S bilancí šesti výher a pěti porážek jsou v tabulce sedmí. Do odvet půjdou s dvoubodovým náskokem na týmy, které jsou zatím mimo osmičku pro play-off.

"Postup do něj byl našim cílem, ve druhé polovině sezony zkusíme naši pozici vylepšit," slíbil Macek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž