Trénink českobudějovických volejbalistů s veřejností

Trénink českobudějovických volejbalistů s veřejností | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Trénink budějovických volejbalistů byl veřejný. Hostům se líbil

  • 0
Nejdříve všechny přivítal masér Filip Hoch a pak představil kouče i hráče. Ti si vzali dresy podle činností - univerzálové byli žlutí, smečaři modří, blokaři zelení a nahrávači černí.

Veřejným tréninkem úřadujících mistrů Česka ve volejbalu z Jihostroje odstartoval dvouletý projekt České Budějovice - Město sportu, dotovaný z fondů Evropské unie. Zítra se v restauraci v Budvar aréně sejdou příznivci teorie na semináři O vlivu sportu na lidský organizmus, který připravuje českobudějovický hokejový klub.

Přítomni mají být mimo jiné bývalý kouč reprezentace Luděk Bukač a trenér HC Mountfield Jan Tlačil. Začátek bude v 18.30 hodin. V sobotu v 11 hodin se sejdou fanoušci fotbalu s hráči SK České Budějovice a společně vyrazí na Kleť, kde bude i autogramiáda.

Volejbalisté ji měli včera, a kdo ji viděl, musí uznat, že tak spontánní setkání s hráči nepamatuje. Školou povinné hráčky Třebína, které byly nejspíš úplně kompletní, využily příležitosti i k fotografování s hráči.

Když měly slečny vyzvat hráče, aby si s nimi volejbalisté pinkli, největší zájem byl o nahrávače Sládečka a univerzála Boniniho. Ale nikdo nezahálel. Hostů bylo na 50. "Bylo to nádherný. Bylo to boží," říkala jedna hráčka přes druhou, když po akci odcházely z haly.

Argentinec Bonini vymyslel, jak smazat výškový rozdíl. Měří 203 centimetry. A tak postavil hráčky na lavici a zůstal stát na palubovce. Do všech fotoaparátů se neustále usmíval a stejně jako ostatní měl dobrou náladu. Michal Sukuba se musel podepsat i na předloktí několika zájemkyň.

Ukázkový trénink vedl ukázkově kouč Petr Brom. Jasně vysvětloval smysl útoku na jednoblok, dvojblok i kompletní obranu a další činnosti. Občas proložil výklad výrazy jen pro volejbalisty, ale bylo to v pořádku, všichni mu rozuměli. Když vyzval hráčky, aby si zapinkaly s jeho svěřenci, po chvíli jim navrhl, aby zkusily podání a daly nějaké to eso.

Parta dospělých z Křemže projevila přání zahrát si s hráči Jihostroje. A dočkala se i posily Boniniho. V sestavě mistrů z posledních dvou sezon bylo všechno jinak. Ani jeden nehrál na svém postu. Málo platné, i tak vyhráli 30:29. Poslední útok letěl "těsně" do autu, ale byl ostřejší a hosté nestačili uhnout...


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž