Zdeněk Pommer

Zdeněk Pommer - Trenér budějovických volejbalistů Zdeněk Pommer. | foto: MF DNES

Trenér Pommer si sám dal vyhazov

  • 1
Benátky nad Jizerou - Nedařilo se, tým šel od porážky k porážce, a tak se vykonal trenérské "harakiri" - vyhodil sám sebe. Přesto by si z bývalého kouče extraligových volejbalistů Benátek nad Jizerou Zdeňka Pommera mělo vzít příklad více trenérů, kteří si svou funkci drží zuby nehty. Středočeši měli jediný cíl: nesestoupit.

Loni se zachránili až v baráži proti Dobřichovicím, jenže letos přímo sestupuje poslední tým. A s volejbalisty Benátek to vypadá zle. Do konce základní části zbývá sehrát sedm kol a na předposlední Zlín ztrácejí dva body.

Poslední kapkou pro Pommera byla porážka s vedoucí Ostravou. "Klidně jsme mohli vyhrát, měli jsme na to. Po zápase se to pohádalo a já jsem si řekl, že už to nemám zapotřebí," vykládá trenér, který se loni s Českými Budějovicemi bil o medaile.

"A když nikdo nechtěl, abych odešel, prostě jsem se vyhodil sám," říká. Benátky teď vede staronový kouč Lubomír Vašina a s ním hned přišla výhra nad Brnem.

"Klukům bych záchranu pochopitelně moc přál. Ale musí zabrat hlavně doma. Tam jsme ztráceli v podstatě vyhrané zápasy," mrzí Pommera. "To bylo fakt hrozně deprimující, když jsme si sami prohráli pět utkání," pokračuje.

Shání si nové angažmá? Přestože na volejbal prý nezahořkl, v nejbližší době návrat nechystá. "Teď si musím vyčistit mozek. Zatím nic rozjednaného nemám," potvrzuje.

Pommer ctí zásadu o "praní špinavého prádla" a o rozmíškách v Benátkách se mu nechce mluvit. "Zkrátka někdy bych si představoval trochu jiný přístup. Tečka."

Přestože Benátky jsou jen malý krok od pádu z extraligy, Pommer nabízí plán na záchranu: "Je potřeba vyhrát všechny zápasy s týmy z dolní poloviny tabulky a nejméně jednou překvapit favorita. Pak se to může povést," dodává.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž